Πούτιν: Πρώτιστο μέλημα της Ορθοδοξίας η εκπαίδευση και η φιλανθρωπία

Loading...


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα ενότητας και αγάπης από τον Ρώσο Πρόεδρο 

«Αυτή η φωτισμένη μέρα εμπνέει τα πιο ευγενή συναισθήματα και τις πιο θετικές σκέψεις σε όλους μας και ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που διατηρούν κοινές ηθικές αξίες και ιστορικές παραδόσεις σε μία και μοναδική βάση: Το σεβασμό και τη φροντίδα για τους συνανθρώπους μας».
Με αυτά τα λόγια ευχήθηκε χθες, Ημέρα των Χριστουγέννων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον ρωσικό λαό. Τη δήλωση δημοσιοποίησε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου.

Ο ρώσος Πρόεδρος  παρακολούθησε την Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στην νεόδμητη Εκκλησία του Αγίου Προσώπου του Σωτήρος Χριστού, στο Σότσι,  έξω από στο Ολυμπιακό Πάρκο του διοργανώτριας πόλης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014, όπου γιόρτασε μαζί με τους συμπολίτες του τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι εκπρόσωποι της συμμετέχουν ενεργά και εποικοδομητικά στη ζωή και την κοινωνία της Ρωσίας και βοηθούν ενεργά τις οικογένειες, τις νέες μητέρες, αλλά και τη νέα γενιά. Η Ορθοδοξία έχει ως  πρώτο μέλημα την διατήρηση της μοναδικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την εκπαίδευση και τα έργο φιλανθρωπίας» κατέληξε ο Πούτιν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά το.