Πολωνίας Σάββας: Άθικτη η ενότητα παρά τις απουσίες στην Πανορθόδοξη-Τι είπε για το προσφυγικό

Loading...


Την άποψή του για την της Κρήτης κατέθεσε ο και πάσης Πολωνίας Σάββας. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Προκαθήμενο της «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Κρήτη, δεν έχει επηρεάσει την πανορθόδοξη ενότητα, παρά το γεγονός ότι μια σειρά από εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή»

«Φυσικά, θα θέλαμε όλες τις εκκλησίες να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο, αλλά είμαστε όλοι διαφορετικοί.Πονάει λίγο ότι αποτύχαμε να εδραιώσουμε τον εαυτό μας εντελώς, » συμπλήρωσε σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, οι εορτασμοί της επετείου του Πατριάρχη Κυρίλλου απέδειξαν ότι πανορθόδοξη ενότητα είναι ακόμα άθικτη. «Όλοι οι Ορθόδοξοι ήρθαν! Αν είχε καταστραφεί η ενότητα , δεν θα είχαν έρθει εδώ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Σάββας.

Προσφυγικό

Ο Πολωνός Ιεράρχης τοποθετήθηκε και για το βλέγον ζήτημα του προσφυγικού με μια αξιοσημείωτη παρατήρηση.

«Οι πρόσφυγες που είναι χριστιανοί από τη Μέση Ανατολή συμβάλλουν στην επέκταση του ενδιαφέροντος για την Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο και την αποδοχή αυτής της θρησκείας στις χώρες υποδοχής τους», είπε

«Η μετάβαση από τη Μέση Ανατολή – συμβάλλει επίσης στην επέκταση της Ορθοδοξίας!  Όσοι έρχονται τώρα και έφυγαν από τη σύγκρουση, οργανώνουν την εκκλησιαστική ζωή τους. Ο Δυτικός Χριστιανισμός έχει παρεκκλίνει σημαντικά από τις ρίζες του, σε κάποιο βαθμό, κι αυτό οδήγησε στην κρίση», λέει ο Μητροπολίτης τονίζοντας πως στην παγκόσμια κοινωνία σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την «συντηρητική» Ορθοδοξία και την Εκκλησία

«Πιστεύω ότι ο ΧΧΙ αιώνας είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας», καταλήγει