π.Φίλιππος ο Αγιορείτης: «Οι μητροπολίτες με τις καταθέσεις των 5 εκατ. ευρώ δεν είναι επίσκοποι Χριστού, αλλά έμποροι!»

Loading...


Μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει με τα ονόματα των δύο μητροπολιτών της Αττικής που φέρονται να έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς  πάνω από πέντε εκατ. ευρώ και καλούνται από το ΣΔΟΕ να δώσουν σχετικές εξηγήσεις, το «Αγιορείτικο Βήμα» συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα Φίλιππο τον Αγιορείτη, ο οποίος ζει στο ξακουστό Ησυχαστήριο των Θωμάδων στη ασκητική Μικρά Αγία Άννη στο Άγιο Όρος.

«Αν μιλούσαμε για νόμιμες καταθέσεις της Μητρόπολης, έχει καλώς. Όμως, αν πρόκειται για προσωπικές καταθέσεις μητροπολιτών, τότε αυτό είναι ντροπή και παρακμή! Αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν επισκόπους Χριστού, αλλά εμπόρους!», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο π.Φίλιππος.
Όπως τονίζει ο Γέροντας Φίλιππος αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα», «Ο Χριστός, τον οποίον εννοείται ότι υποδύονται και αντιπροσωπεύουν οι συγκεκριμένοι ιεράρχες, κήρυξε πτωχεία και κατέκρινε τους πλουσίους. Επομένως, πρέπει να πάνε σπίτι τους!»

«Αποτελούν πολύ κακό παράδειγμα, ειδικά σήμερα που ο κόσμος βασανίζεται τόσο από τα δυσβάστακτα μέτρα και δεν έχει να φάει. Αν κάποιος επίσκοπος έχει την ελπίδα του στην τράπεζα και τις καταθέσεις του, τότε εκεί είναι και η καρδιά του και όχι στον Χριστό. Πρόκειται για ευτελισμό. Ας μην καταντήσουμε και εμείς σαν τους πολιτικούς μας!», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο σεβάσμιος γέροντας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «αυτά τα γεγονότα μας θυμίζουν όσα είχαν γίνει και στο παρελθόν με τον Επίσκοπο Αττικής, ο οποίος ορθώς και καθαιρέθηκε αυτομάτως από την Ιερά Σύνοδο και δεν λειτουργεί πλέον».