Ο πλούτος της Μάνης

Loading...


Δρ Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας
Αν θέλαμε να σκιαγραφήσουμε τον νέο Μητροπολίτη Μάνης κ. κ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου θα λέγαμε ότι είναι ο Ιεράρχης με την πλούσια θύραθεν παιδεία, δικαστική και θεολογική, με την πλούσια σε αισθήματα καρδιά, με την πλούσια πίστη στον εσταυρωμένο Ιησού, με την πλούσια ιεραποστολική δράση, με τον πλούσιο ψυχικό κόσμο, με το πλούσιο ταπεινό φρόνημα και με την πλούσια επιθυμία διακονίας του πιστού λαού.

Ο χρόνος θα δείξει του λόγου το αληθές, το οποίο έχει αποδείξει η μέχρι σήμερα ιστορική πορεία του νέου Ιεράρχου, του γνωστού στα πέρατα της οικουμένης από τον Άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών.

Ο νέος Μητροπολίτης Μάνης, Σεβασμιώτατος κ. κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, καθίσταται ο πλούτος της Μάνης, ο πλούτος του πλούσιου σε ηρωισμό, αγάπη, πίστη και φιλοξενία λαού της Μάνης, της καρδιάς της Ελλάδας μας. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας γίνεται πιο πλούσια με την είσοδο σε αυτή του πατρός Χρυσοστόμου και η Μάνη περιμένει πολλά μετά την οσιακή κοίμηση του κυρού Χρυσοστόμου.

Διαβάστε εδώ:  Χρυσόστομος Παπαθανασίου: Εξαιρετικός Ιεράρχης σε εκλεκτό ποίμνιο

Στον κατηχητικό του Λόγο ο Άγιος Ιωάννης το Χρυσόστομος που διαβάζεται το βράδυ της Αναστάσεως λέει: «Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν». Εμείς στην λογική των Μανιατών ποίμνη λέγομεν: «Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος του νέου σας Ποιμενάρχου. Μηδείς θρηνείτω πενίαν λόγων και έργων». Η επισκοπική διακονία του π. Χρυσοστόμου είναι εγγύς. Ίδετε!tilegrafima.gr