Ο Φιλαδελφείας Μελίτων για τον Άγιο Πορφύριο

Loading...


“Ηγέτη του λαού”  και “αρχιδιάκονο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο” χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τον Άγιο Πορφύριο ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων , ο οποιός χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Μαλακάσας. 
Ο Μητροπολίτης Μελίτων μετέφερε και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου και σημείωσε μεταξύ άλλων πως υπάρχει έλλειψη ικανών ανθρώπων στις μέρες μας και πως ο Άγιος Πορφύριος δείχνει στους πιστούς “την άλλην οδόν”, την οδό της μεταμορφώσεως, όπως τη χαρακτήρισε. 

Στον ναό συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών για να τιμήσει την μνήμη του Αγίου Πορφυρίου.

Προ ημερών μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, μέλος της Κανονικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  δήλωσε ότι το βασικό κριτήριο για την αξιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου ήταν η συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Πρόκειται, τόνισε, περί αληθώς μεγάλου Αγίου. «Όπως γνωρίζω προσωπικά και εμπειρικά είχε επικοινωνία με τους Αγίους, με τον Θεό, με την Κτίση ολόκληρη και βοηθούσε πολλές ψυχές. Ενήργησε θαυματουργικά με το προορατικό και διορατικό του χάρισμα, που είχε κληρονομήσει με τη Χάρη του Θεού», επεσήμανε ο κ. Μελίτων.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, μιλώντας στον «Φ», σημείωσε ότι έχουν γραφεί πάνω από 50 βιβλία για τον γέροντα Πορφύριο από πολλούς ανθρώπους και μάλιστα από ανθρώπους, οι οποίοι τον είχα περιφρονήσει, επειδή κατά κόσμο ήταν αγράμματος. Έγραψαν συγγράμματα για τη ζωή και την προσφορά του.