Νέα επίθεση Ζουράρι στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Loading...


Φασιστοειδή χαρακτήρισε, σε νέες του δηλώσεις, τον , ο υφυπουργός Παιδείας, .

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ρωτήθηκε για τον Σεβασμιώτατο και χαρακτήρισε τις θέσεις του και τον τον ίδιο τον Ιεράρχη «φασιστοειδή». Και σημείωσε: «Στην περιοχή του έχει μία παρουσία γιατί τον αγαπάει τμήμα του κόσμου, αλλά για ρωτήστε Χριστιανούς σε όλη την Ελλάδα».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής που ετοιμάζει εις βάρος του το Ποτάμι και δήλωσε: «Αν θέλει ο κ. Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω!»

Ο κ. Ζουράρις συνέχισε την επίθεση εναντίον του κ. Θεοδωράκη εξηγώντας πως προχωρά σε μια τέτοια κίνηση επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», ενώ υπενθύμισε πως είχε υπάρξει καθηγητής του προέδρου Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας. «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις… δεν κράτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε», είπε ειρωνικά.

Διαβάστε εδώ:  Απάντηση Μητρ. Καλαβρύτων στον κ. Ζουράρι: Τον ευγνωμονώ

Κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, ο κ. Ζουράρις σημείωσε ότι πρόκειται κατ’ ουσίαν για πολιτισμικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Όπως εξήγησε, στην οθωμανική παράδοση κατά τις αναφορές σε διοικητές υπόδουλων περιοχών ακολουθείτο το «αρπαλίκι» που αναγόρευε τον εκάστοτε διοικητή ως «γόνο των κατακτητών». Αυτή η προσέγγιση χαρακτηρίζει την σχέση τους με τον κόσμο, είναι φυσιολογική στην αντίληψη των Τούρκων, ένα φαινόμενο αναμενόμενο και διαρκές, είπε ο υφυπουργός, πριν επικαλεστεί τις πρακτικές των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο όταν πραγματοποιούν αβλαβή διέλευση, για παράδειγμα κοντά στη Νάξο. Ενώ πρέπει αυτή να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα και αναρτημένη τη σημαία του κράτους τα ύδατα του οποίου διαπλέουν αλλά και να ακολουθείται η συντομότερη διαδρομή, τουρκικά σκάφη κάνουν την διαδρομή Αττάλεια – Σμύρνη μέσω… Αίγινας, σημείωσε ο κ. Ζουράρις.

Όπως εκτίμησε, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του καθεστώτος της Τουρκίας να δείξει ισχύ, καθώς αντιμετωπίζει μέτωπα με τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές στα σύνορά του και στο εσωτερικό, ενώ βρίσκεται σε παρατεταμένο και διαρκή εμφύλιο σπαραγμό.