Μητροπολίτης Ανθιμος: Κάντε κάτι και για τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


και ο ιερούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας και στο κήρυγμά του εξέφρασε παράπονο για τα έργα που δε γίνονται στην πόλη.

Με αφορμή την παράδοση στο Δημόσιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο τόνισε πως τα η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που έχει δώσει πολλές λύσεις: «. Το ίδρυμα αυτό βοήθησε με δωρεά έργα που κάναμε στην Αλεξανδρούπολης, όπως ένα κέντρο χρονίων παθήσεων. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε κι εδώ στην Θεσσαλονίκη, αλλά ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι δεν αφήνουν να το χτίσουμε».

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Η σημερινή κατάσταση είναι τρομακτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Και προσέθεσε: «Για τη Θεσσαλονίκη δε θα γίνει κανένα νέο έργο πολιτισμού; Χαιρόμαστε για την Αθήνα, την πρωτεύουσά μας; Δεν είναι ζήλια, είναι δίκαιο. Κάντε κάτι και για την συμπρωτεύουσα. Δε χρειάζονται λόγια, αλλά έργα. Η Θεσσαλονίκη είναι στα σύνορα της χώρα και ξέρετε τι γίνεται στα σύνορα. Τι λένε άλλες χώρες κοντινές αλλά και πιο μακρινές. Το Μέγαρο Μουσικής είναι το μεγάλο έργο πολιτισμού που έγινε εδώ. Ισως πρέπει να έρθουν δωρεές ανθρώπων ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι κι εδώ».

Δείτε εδώ το κήρυγμα του Παναγιωτάτου…