Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η αλήθεια θα νικήσει το ψεύδος”

Loading...


“Η αλήθεια θα νικήσει το ψεύδος, η ελπίδα την απελπισία, η αθανασία και η αιωνιότητα το πρόσκαιρο και το εφήμερο της κακίας και της καταστροφής”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την ο που τονίζει πως η εποχή μας είναι “εποχή ψεύδους, υποκρισίας και ιδιοτέλειας”.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:

Αγαπητά μου παιδιά·
Η εορτή της Αναστάσεως μας καλεί:
Να αναβαπτιστούμε στο ευαγγελικό ήθος του Αναστάντος Κυρίου που σηματοδοτεί την άνευ όρων αποδοχή και ανοχή του άλλου, του ξένου, του διπλανού, του γνωστού, του φίλου και του εχθρού.

Να συναντήσουμε τον συνάνθρωπο στα πλαίσια της συγχωρητικότητας και της αλληλοπεριχώρησης όπως ο Θεάνθρωπος και Αναστάς Κύριος μας το υπέδειξε έμπρακτα.
Να επιβεβαιώσουμε ότι η αγάπη προς το συνάνθρωπο δεν είναι ένα ιδεολόγημα, ένα συναίσθημα, μία ψυχολογική διάθεση αλλά ένας τρόπος ύπαρξης και ζωής, τον οποίον νοηματοδότησε ο αναμάρτητος και εκούσια Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος, ως ένα τρόπο ο οποίος χαρακτηρίζεται από τη θυσία, την προσφορά και αυταπάρνηση. Τρόπος ο οποίος με βεβαιότητα μας οδηγεί στην υπέρβαση του θανάτου και στην μετοχή στην επερχόμενη Βασιλεία του Θεού.

Σε μία εποχή ψεύδους, υποκρισίας και ιδιοτέλειας η επανάληψη του λόγου : «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν άλλης βιοτής, της αιωνίου, απαρχήν˙» αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η αλήθεια θα νικήσει το ψεύδος, η ελπίδα την απελπισία, η αθανασία και η αιωνιότητα το πρόσκαιρο και το εφήμερο της κακίας και της καταστροφής.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με πατρικές ευχές

+ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr