Λαγκαδά Ιωάννης: Ας ευχηθούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο Σύριων Επισκόπων

Loading...


Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν οι Μεγάλες Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις Μεγάλες και Άγιες Μέρες και σε όλα εκείνα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και τα γνωρίζουμε μέσα από τα αναγνώσματα και τους υπέροχους ύμνους.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για άλλη μια φορά την άμεση απελευθέρωση των δύο Σύριων Επισκόπων που κρατούνται αιχμάλωτοι και περνούν τη δικιά τους «Μεγάλη Εβδομάδα».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα κοιμητήρια του Λαγκαδά όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία και την Περιφορά  του Επιταφίου εντός των κοιμητηρίων. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο βρίσκεται έξω από τον Λαγκαδά, την Αποκαθήλωση και τη συμβολική πορεία μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.

alt
alt
alt
alt