Κυθήρων Σεραφείμ προς υπουργό Παιδείας: Πληρώστε τους λεωφορειούχους

Loading...


Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους λεωφορειούχους που μεταφέρουν τους μαθητές της περιοχής του στο σχολείο, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας και τον Περιφερειάρχη, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

                                       Εν Κυθήροις τη 25η Φεβρουαρίου 2013

Αριθ. Πρωτ. : 149

Προς
1. Εξοχώτατον Κύριον
Κωνσταντίνον Αρβανιτόπουλον
Υπουργόν Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Πολιτισμού και Αθλητισμού
2. Αξιότιμον Κύριον
Ιωάννην Σγουρόν
Περιφερειάρχην Αττικής
εις Αθήνας

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

         Διά του παρόντος προάγομαι εν τιμή να σας παρακαλέσω θερμά διά την επίλυσιν του προβλήματος μεταφοράς εις τα Σχολεία Κυθήρων των μαθητών και μαθητριών της νήσου μας.

         Οι λεωφορειούχοι των Κυθήρων, που έχουν με την νόμιμη διαδικασία αναλάβει την μετακίνησιν της μαθητιώσης νεολαίας μας προς τα Σχολεία τους και την επαναφορά στις οικίες τους -πράγμα το οποίο εκτελούν πρόθυμα, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης- έχουν να αμειφθούν από τις αρχές του 2012 και η αρμόδια Περιφέρεια Αττικής τους οφείλει τις δαπάνες μεταφοράς από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2012, εκτός από τα πρόσφατα χρέη.

         Δεδομένης της σοβαρής οικονομικής κρίσεως οι λεωφορειούχοι μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μεταφοράς, γι᾽ αυτό μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις Διευθύνσεις και το διδακτικό προσωπικό των Σχολείων μας, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου και Γυμνασίου Κυθήρων και με όλους τους μαθητές και μαθήτριες του τόπου μας, που ταλαιπωρούνται και αδικούνται από σήμερα με την ακινητοποίησι των λεωφορείων, πλην ενός, σας παρακαλούμε θερμότατα να δοθούν άμεσα όχι μόνο οι σταθερές υποσχέσεις, αλλά και τα οφειλόμενα στους δικαιούχους.

         Έτσι, τα Σχολεία μας, που με ομαλές συνθήκες εργάζονται με μεγάλη απόδοσι (αρκεί να υπενθυμίσωμε ότι τα ποσοστά επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι πολύ υψηλά -80% και άνω- συγκρινόμενα με άλλα Σχολεία και άλλες περιοχές), θα επανεύρουν πάραυτα τον ρυθμό τους και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

         Ευελπιστούντες στην άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος των Σχολείων μας διατελώ

Μετά τιμής και ευχών
Ο Μητροπολίτης 

† Ο Κυθήρων Σεραφείμ