Κώστας Καραμανλής για Βατοπαίδι: Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Σε δήλωσή του, με αφορμή την σημερινή για την ο , αναφέρει:

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή.
Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση . Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.
Ο στόχος τους ήταν προφανής: να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση, συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους και ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Ησημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν», συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως όσοι «εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα μένουν βαρύτατα εκτεθειμένοι».

Διαβάστε εδώ:  Ιστορική απόφαση για Βατοπαίδι: Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι(ΦΩΤΟ)

Ο κ. καταλήγει χαρακτηριστικά:
«Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι.»
Με την σημερινή απόφαση πέφτει μία αυλαία σε μία υπόθεση στημένη από συγκεκριμένους κύκλους, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, που κατατάραξε την χώρα μας.
Η πραγματική όμως δικαίωση για την θα έλθει μόνο όταν επιστραφεί σε αυτήν η λίμνη Βιστωνίδα, την οποία τόσο άδικα κατακρατεί το Ελληνικό Δημόσιο επί 80 χρόνια, παρόλο που έχει λάβει, κατόπιν συμφωνίας με την Μονή, το 1930, δύο μεγάλης αξίας μετόχια της, συνολικής εκτάσεως 40.000 στρεμμάτων.

Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, που τόλμησε την σημερινή απόφαση, ανεπηρέαστη από τα συμφέρονα καναλαρχών, πολιτικών και ξένων δυνάμεων, θα έχει το θάρρος και το σθένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, και θα τολμήσει να αποκαταστήσει και την ιστορική αυτήν αδικία που υφίσταται η Μονή Βατοπαιδίου, και στο πρόσωπό της όλο το , από την Ελληνική Πολιτεία.
Ποτέ κανείς που καταπάτησε εκκλησιαστική περιουσία δεν ευλογήθηκε.

Κράτα το