Κονίτσης Ανδρέας: Η Ελλάδα θέλει τα παιδιά της όχι να μαλώνουν μεταξύ τους, αλλά με τους εχθρούς (video)

Loading...


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης του Εθνικού Στρατού κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου 1946-49.

Πλήθος κόσμου από διαφορετικές περιοχές κατέφθασε στους πρόποδες του Γράμμου και συγκεκριμένα στο ακριτικό χωριό Βούρμπιανη Κονίτσης για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηρωικούς πεσόντες.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου τελέστηκε μπροστά στο ηρώο που βρίσκεται στον περίβολο του ναού τρισάγιο στην μνήμη των παλληκαριών που θυσιάστηκαν για να σώσουν την Ελλάδα από το «σιδηρούν παραπέτασμα».

Ακολούθησαν ομιλίες από στρατιωτικούς της Ένωσης Αποστράτων που έκαναν ιστορικές αναφορές στον αγώνα του εθνικού στρατού να αποτρέψει την ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στους διαστρεβλωτές της ελληνικής ιστορίας που με περισσή θρασύτητα χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις για τους πεσόντες στον Γράμμο και στο Βίτσι ως «εκδηλώσεις μίσους» την στιγμή κατά την οποία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κομμουνιστικές για να τιμηθούν (!) οι εχθροί της Ελλάδας.

Ακολούθως εξήρε τα ανδραγαθήματα των στρατιωτικών της εποχής του συμμοριτοπολέμου και επαίνεσε τους σημερινούς νέους που στελεχώνουν τις ένοπλες δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο περιστατικό που συνέβη το περασμένο Πάσχα έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου όταν το στρατιωτικό άγημα έψαλλε κατά την διάρκεια της ακολουθίας της Αναστάσεως τον εθνικό μας ύμνο προκαλώντας στους παρόντες ρίγη συγκίνησης. Κατήγγειλε δριμύτατα τα μέτρα της κυβέρνησης να περικόψει ακόμα περισσότερό τους μισθούς των στρατιωτικών στους οποίους εξέφρασε την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση.

Σημείωσε πως οι πολιτικοί που αδιαφορούν πλήρως για το στράτευμα θα πρέπει να αναλογιστούν ότι αν αυτοί σήμερα νέμονται αξιώματα, το οφείλουν στους ηρωικούς αξιωματικούς, που αν κληθούν και πάλι θα δώσουν την ζωή τους για την προάσπιση των εθνικών ιδανικών.

Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και ενότητας του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση κάθε εχθρικής επιβουλής και την ευόδωση των ανοιχτών εθνικών θεμάτων σε Βόρειο Ήπειρο, Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο.

Τέλος, έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον της πατρίδας και κάλεσε τον πιστό λαό σε συνεχή αγώνα για τον Χριστό και την Ελλάδα.

{youtube}AM2F2KjQNfE{/youtube}

{youtube}uwP2nBXnSaU{/youtube}