Κισάμου Αμφιλόχιος: Mπορεί να μας αφαιρέσουν χρήματα και υπάρχοντα, αλλά όχι την ψυχή μας (φωτο)

Loading...


Το εσπέρας της Κυριακής, 4 Αυγούστου, στον αρχαιότερο Ναό της Κρήτης, Ροτόντα Επισκοπής Κισάμου, ιδιόμορφος παλαιοχριστιανικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου (6ος αιω), ο οποίος υπήρξε και έδρα Επισκοπής του Αγίου Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και την ευλογία των καρπών της γης, με την συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής περιφέρειας Ανατολικής Κισάμου και μεγάλου αριθμού πιστών.

Ενορίες, Σύλλογοι και βιοπαλαιστές της υπαίθρου, άνθρωποι του τόπου και της ευρύτερης περιοχής προσέφεραν του καρπούς των κόπων και των μόχθων τους (φρούτα, λαχανικά, σταφύλια, κ.α.) προς ευλογία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε για τις πολλές προσφορές αγάπης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτός ο τόπος, τόπος μαρτυρίου και μαρτυρίας, φανερώνει – αποκαλύπτει τις ρίζες και τις καταβολές μας. Τον πλούτο μας, την ανεξίτηλη κληρονομιά και πολύτιμη παρακαταθήκη της πίστεως και ευσεβείας μας που δεν μπορεί κανείς δανειστής και κανείς… «προστάτης» μας να μας αφαιρέσει. Εάν κάτι είμαστε για το οποίο μπορούμε ακόμα να καυχώμεθα, να νιώθομε περήφανοι και όχι ταπεινωμένοι όπως μας θέλει η «νέα τάξη πραγμάτων», το οφείλομε στα δάκρυα και το αίμα όλων αυτών των μαρτύρων του Γένους μας που πότισαν και καθαγίασαν αυτό τον τόπο, αλλά και κάθε άλλο τόπο που μαρτυρεί την αιματόβρεχτη πορεία της Ρωμιοσύνης. Σε όλους εκείνους λοιπόν, και φαίνεται πως είναι πολλοί, που κατεργάζονται να χτίσουν μια Ελλάδα στην οποία οι τόποι αυτοί δεν έχουν θέση, μια Πατρίδα χωρίς πίστη, χωρίς Θεό, χωρίς σύμβολα, χωρίς ιδανικά, επιχειρηματολογώντας πως προϋπόθεση για την δήθεν ανάκαμψη της χώρας μας αποτελεί η αποϊεροποίηση αυτού του τόπου και αυτού του λαού, τους δηλώνομε με όλη την δύναμη της ψυχής μας πως είναι βαθιά νυχτωμένοι. Πως μπορεί να μας αφαιρέσουν τα χρήματα και τα υπάρχοντα μας, την ψυχή μας όμως, η οποία είναι ποτισμένη και αναθρεμμένη με Χριστό και Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν ούτε να την αλώσουν, ούτε και να την κατακτήσουν», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος. 

alt
alt