Φορτσάκης για την επίθεση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Απαράδεκτη ενέργεια

Loading...


Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΝ

Ο Θεόδωρος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία δεν δικαιολογείται με τίποτε» την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης την Κυριακή. «Πρόκειται για εκδήλωση που φεύγει από κάθε όριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ αναφέρθηκε στην Παιδεία και στις ενέργειες της κυβέρνησης. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και θέλει να πράξει το ίδιο με την ιδιωτική» κατηγορώντας το Νίκο Φίλη ότι περιέλαβε για άλλη φορά σε άσχετο νομοσχέδιο διατάξεις που έχουν ως στόχο τον περιορισμό του ιδιωτικού σχολείου.

«Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα να επιλέξει δημόσια ή ιδιωτική παιδεία. Έρχεται το κράτος και εξισώνει την ιδιωτική με τη δημόσια παιδεία στα κακά της χαρακτηριστικά, δεν επιτρέπει πρόγραμμα που να υπερβαίνει αυτό του δημόσιου σχολείου» πρόσθεσε.

Ο κ. Φορτσάκης διευκρίνισε ότι «βεβαίως πρέπει να υπάρχει έλεγχος, αλλά δεν είναι δυνατόν ένα ιδιωτικό σχολείο να μην μπορεί να αξιολογεί τους καθηγητές του. «Εξισώνουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές με μόνιμους υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να αφήσουμε τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργήσουν, να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς και η αξιολόγηση να είναι η βάση αν θα συνεχίσουν να εργάζονται οι εκπαιδευτικοί». «Δεν λέμε για αυθαίρετες απολύσεις» διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης, σχολιάζοντας ότι αντί για αντιπαράθεση του ιδιωτικού και του δημόσιου σχολείου πρέπει να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ τους.