Ελβετίας Ιερεμίας: Δίνουμε αγώνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μη σβήσει το Φανάρι της Ρωμιοσύνης στη βασιλεύουσα (φωτο)

Loading...


Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία

Κως, Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Βασιλείου Δημ. Γεωργιόπουλου

Για άλλη μια χρόνια τακτικός και συνεπής με το αντάμωμά του με τους Κώους συντοπίτες του ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και ειδικά με την μεγάλη εορτή της Αγίας Παρασκευής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας χοροστάτησε κατά τον εσπερινό και ομιλησε για την μεγάλη αξία της Μητρός Μεγάλης Εκκλησίας για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο αλλά και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά με πρωτοστάτη τον σεπτό Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ώστε να μην σβήσει το Φανάρι της Ρωμιοσύνης στην βασιλεύουσα Πόλη.

1

Συμπροσευχομενος και ο ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ που στην αντιλαλιά του καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελβετίας και μίλησε για την αγάπη που όλοι οι Κώοι τρέφουν σε αυτό το ανάστημα του νησιού, «στο δικό μας άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελβετία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, και για το πόσο υπερήφανοι νιώθουν για αυτόν.

Επίσης αναφέρθηκε στην αγάπη και στον καλό αγώνα που δίνουν οι Χριστιανοί για την σωτηρία και για την αρετή που πρέπει να κάνουμε κτήμα στη ζωή μας, όπως έπραξε και η Αγία Παρασκευή που με καρτερικότητα αθλήθηκε στο στίβο του μαρτυρίου για τον Χριστό.

«Αθλητές της πίστεως είμαστε όλοι εμείς» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «που φέρουμε το όνομα του Χριστού. Αθλητές της πίστεως και του Γένους μας είναι οι θεματοφύλακες της ορθόδοξου ομολογίας στο μαρτυρικό Φανάρι αλλά και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που αγωνίζεται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για να μη σβήσει ποτέ η καρδιά του Γένους μας, να μη σβήσει ποτέ η Ελληνική γλώσσα, να μην σταματήσουν κάποτε να χτυπάνε οι καμπάνες στην αγαπημένη μας Πόλη.

1

Στο τέλος της ομιλίας, αφού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τις στρατιωτικές αρχές, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα σώματα ασφάλειας, έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της πόλεως της Κω με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κω και Στρατιωτικού Τμήματος.