Ντούλες για τα γεγονότα στην Πρεμετή: Είμαστε το μόνο κράτος που έχουμε κηρύξει πόλεμο στο Θεό

Loading...


Δηλώσεις έκανε  χθες από το Αργυρόκαστρο ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ  Β. Ντούλες σχετικά με τα προχθεσινά γεγονότα στην Πρεμετή. Ο κ. Ντούλες δήλωσε πως «το κράτος μας έχει το πιο σκοτεινό προηγούμενο κατά τους τελευταίους δυο αιώνες στις σχέσεις του με τις θρησκευτικές κοινότητες., είμαστε το μόνο κράτος που μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο κηρύξαμε πόλεμο στο Θεό και τις θρησκευτικές κοινότητες…μετατρέψαμε σε σταύλους, αποθήκες και εστίες «πολιτισμού» ιδρύματα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Προχθες, την επομένη της γιορτής της Παναγιάς, με την πρωτοβουλία του δημαρχου Πρεμετής, υπό την ανοιχτή και σκόπιμη αμέλεια των κρατικών οργάνων, διάφορες δομές, με ιδιωτικές αστυνομίες   και δικαστικούς κλητήρες παραβίασαν  βίαια την εκκλησία της πόλης, εμπόδισαν τη λειτουργία και άσκησαν βία κατά κληρικών και πιστών.

Αυτό αποτελεί περίπτωση ακραίας παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων άσκησης της θρησκευτικής πίστης, γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καταγγείλουμε αυτά τα πλέον αποκρουστικά  φαινόμενα  που έχουν  προσβάλλει κάθε πραγματικά χριστιανό  ή μουσουλμάνο.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ επεσήμανε ακόμα  πως τέτοια γεγονότα  έχουν προσβάλλει ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας, καθότι μας φέρνουν στη μνήμη τα γεγονότα του 1968. Κανένας δεν μπορεί να έχει άλλοθι για τη στάση του, ούτε η  απερχόμενη κυβέρνηση, ούτε και η επερχόμενη. Η λύση είναι μία και μοναδική, αυτή τη βρίσκουμε στο πνεύμα  και το γράμμα  της συμφωνίας του κράτους με την ορθόδοξη κοινότητα που εγκρίθηκε το 2009  στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Μπορεί να υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων κάθε βαθμίδας, πάνω από αυτές όμως υπάρχουν γνωστά τοις πάσι τρανταχτά στοιχεία, μια εκκλησία, ένα τζαμί, ένας τεκές. Είναι άγιοι χώροι  και σ΄αυτά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς όπως έγινε χθες. Ο προορισμός τους είναι αναλλοίωτος, είναι χώρος λατρείας, είναι χώρος άγιος και ως τέτοιος θα παραμείνει.