Δωδώνης Χρυσόστομος: Πιο εύκολα γίνεται η Ελλάδα Β.Πόλος παρά πείθονται Μητροπολίτες να παραιτηθούν

Loading...


«Πιο εύκολο είναι να κάνεις την Ελλάδα Βόρειο Πόλο παρά να πείσεις κάποιους Μητροπολίτες να παραιτηθούν» σχολίασε δεικτικά πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του MEGA o Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτας είχε κληθεί για να αναπτύξει το θέμα της Μονής Στροφάδων στην Ζάκυνθο, που κινδυνεύει με κατάρρευση, και για πολλοστή φορά έκανε έκκληση στην πολιτεία να ενσκύψει πάνω στο ζήτημα αυτό και να καλύψει μέσω του ΕΣΠΑ τα έξοδα αναστήλωσης της μονής και ό,τι ακόμη χρειάζεται το έργο. 
Επανέλαβε πως ο ίδιος έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό χωρίς ανταπόκριση, ενώ υπολόγισε το ύψος του κόστους του έργου στα 10-12 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ασφαλώς δύνανται να διατεθούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης.

1Τέλος ο κ. Χρυσόστομος απήντησε σε σχετικό ερώτημα και για το κοστούμι που φόρεσε στην Κίνα λέγοντας πως «αν ξαναπάω θα το ξαναβάλω» και εξηγώντας πως αυτό υπαγορεύει η κατάσταση απέναντι στους Χριστιανούς στη χώρα αυτή, εν αντιθέσει με άλλες χώρες.

«Τέλη του μήνα θα βρεθώ στο βασίλειο της Ιορδανίας. Εκεί θα φορέσω κανονικά το ράσο, αφού είναι πιο ανεκτικοί στον χριστιανισμό» είπε ο κ.Χρυσόστομος.