Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στην εποχή μας η απάντηση θα έρθει από την οικογένεια»

Loading...


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (10/3) εκδήλωση αφιερωμένη στην Οικογένεια, που διοργάνωσε η Τοπική μας Εκκλησία, στο πλαίσιο της Ποιμαντικής μέριμνάς της για τον ιερό και δοκιμαζόμενο, στις μέρες μας, θεσμό της Οικογένειας. Την μεγάλη αίθουσα σου Συνεδριακού Κέντρου κατέκλισαν νέοι γονείς, που επιθυμούν να διδαχθούν την γονεϊκή τέχνη και εμπιστεύονται την Εκκλησία σ’ αυτό τον αγώνα.

  Στην εκδήλωση συζήτησαν η κ. Ειρήνη Δερμιτζάκη, Αν. Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης… Θεολόγος – Εκπαιδευτικός και ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Εκπαιδευτικός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Μάλιστα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του π. Θεμιστοκλή με θέμα «Η αγάπη είναι απλή μα θέλει κόπο – δρόμοι για τη σύγχρονη οικογένεια».

  Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από τον τίτλο του βιβλίου, αναφέρθηκε στις έννοιες της αγάπης και της απλότητας μέσα στην οικογένεια: «οι δύο λέξεις που περιέχει ο τίτλος του βιβλίου είναι οι πιο όμορφες και οι πιο δύσκολες. Ο Θεός είναι απλούς. Ο διάβολος είναι σύνθετος. Και αν θέλετε καμιά φορά και αναρωτιέστε είναι του Θεού ή του διαβόλου; ρωτήστε, είναι απλό ή σύνθετο;

Και θα πάρετε απάντηση. Προσέξτε, όμως, μη ξεγελαστεί κανείς και πει απλό, άρα εύκολο. Όχι, απλό, άρα δύσκολο… Θέλει κόπο, αλλά το απλό είναι του Θεού. Έτσι είναι και οι σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και τελικά, η απλότητα παράγει την πραγματική και ουσιαστική αγάπη…».

  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ομιλητές και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του συγγραφέα του βιβλίου, π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, και στον πνευματικό σύνδεσμο που τον συνδέει με την Τοπική μας Εκκλησία: «Ο Θεός του έχει δώσει εξαιρετικά χαρίσματα, φιλολογική γνώση, θεολογική κατάρτιση και κυρίως την εμπειρία του οικογενειάρχη ιερέως, που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας, μια εποχή που νομίζω ότι, μέρα με τη μέρα, η απάντηση θα έρθει από την οικογένεια.

Και αν πασχίζουμε για όλα όσα γίνονται στην Τοπική μας Εκκλησία είναι γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι η καλύτερη και μεγαλύτερη επένδυση τούτης της εποχής, μια και μιλάμε για επενδύσεις, μπορεί να βρεθεί και να δοθεί μόνο στην Ελληνική οικογένεια. Εκεί για μένα είναι η μεγάλη ελπίδα και εκεί είναι το έργο της Εκκλησίας και εσείς είστε η Εκκλησία, εσείς είστε το Σώμα του Χριστού, που μαζί θα πορευτούμε αυτή την περίοδο την κατανυκτική για την μεγάλη συνάντηση…».