Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία είναι ένα λιμάνι για τον άνθρωπο που βρίσκεται στο πέλαγος»

Loading...


Τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου τέλεσε xθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Παπαδόπουλος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας του πνευματικού κέντρου, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί κι ως συνεδριακό κέντρο, «σας παραδίδουμε ένα ποιμαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στο έργο της Αρχιεπισκοπής» τόνισε ο π. Βενέδικτος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα καλύπτει τις ανάγκες της ενορίας και θα φέρνει πιο κοντά τους πιστούς «σκοπός της Εκκλησίας είναι να φέρει τον άνθρωπο σε κοινωνία με το Θεό και το συνάνθρωπό του» τόνισε ο Μακαριώτατος και συμπλήρωσε πως «το έργο αυτό είναι εκκλησιαστικότατο, αφού συμμετείχαν όλοι στη δημιουργία του».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και πρόσθεσε πως «όταν ο άνθρωπος γονατίζει, πρέπει να δυναμώσει την ψυχή του, για να μπορέσει να αντέξει. Η Εκκλησία αποτελεί ένα λιμάνι που περιμένει τον άνθρωπο που βρίσκεται στο πέλαγος να έρθει κοντά της για να ξεκουραστεί και να γαληνέψει».

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση από χορωδία της Λιβαδειάς.