Αμερικής Δημήτριος: «Μετά την Ανάσταση η λύση υπάρχει για όλες τις δυσκολίες»

Loading...


Μήνυμα αγάπης, ομόνοιας και υπομονής στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου και εύχεται σε όλους τους Ελληνες.

Αναλυτικά το μήνυμα…

Πασχαλινό τηλεοπτικό μήνυμα
του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου
προς τους Ομογενείς της Ελλάδος και όλου του κόσμου – 2017

Χριστός Ανέστη!
Προσφιλείς μου Ομογενείς της Ελλάδος και όλου του κόσμου,
Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Με αγαλλίαση ψυχής γιορτάζουμε σήμερα αυτό το οποίο ψάλλουμε: Την Εορτή εορτών, το μέγα και μοναδικό Πάσχα. Και το γιορτάζουμε ως τη μεγάλη νίκη της Αναστάσεως εναντίον φοβερών δυνάμεων που απειλούν τον άνθρωπο.

Είναι η νίκη της ζωής επί του θανάτου και όχι μόνον αυτό. Είναι η νίκη η οποία φέρνει και την Ανάσταση ως μια νέα πραγματικότητα πλέον, όχι μόνον για τον Αναστάντα Χριστό αλλά για κάθε άνθρωπο.

Είναι η νίκη της δικαιοσύνης επί της αδικίας που διεπράχθη με την σταύρωση που έκανε η ανθρωπότητα του μοναδικού Υιού του Θεού.

Είναι η νίκη της αγάπης αυτού του Θεού που έγινε άνθρωπος επί του μίσους το οποίο εδείχθη στην περίπτωση της σταυρώσεως.

Και είναι η νίκη τέλος, κατά της αμαρτίας, της ενοχής και του κακού και η εγκαθίδρυση ενός νέου φαινόμενου που είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου, η σωτηρία του ανθρώπου, η ανανέωση του ανθρώπου σε βαθμό απίστευτο.

Γι’ αυτό αδελφοί μου σ’ αυτή τη μέρα του μεγάλου Πάσχα, σ’ αυτή την υπέροχη και μοναδική χαρά και στο φως της Αναστάσεως ας γεμίσουμε με ελπίδα καθώς αντιμετωπίζουμε κάθε είδους δυσκολία και κάθε πρόβλημα και κάθε αδιέξοδο.

Μετά την Ανάσταση η λύση υπάρχει για όλες τις δυσκολίες. Γι’αυτό ας χαρούμε κι ας αναφωνήσουμε για μια ακόμη φορά κι ας ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη κι ας πούμε όλοι μαζί,

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!tilegrafima.gr