Αμανατίδης: «Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου σύμβολο ελπίδας»

Loading...


Ο , αρμόδιος για τις Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών της αναστύλωσης στα

Σε δήλωσή του επισήμανε:

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ιστορική ημέρα όχι μόνο για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά και για όλη τη Χριστιανοσύνη και την ανθρωπότητα.

Η αναστήλωση του , που έγινε με τη φροντίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και την πολύτιμη καθοδήγηση του και τη συνεργασία των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων, σηματοδοτείται ως έργο καθολικής αποδοχής, σύμβολο ελπίδας και ειρηνικής συνύπαρξης σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις.

Διαβάστε εδώ:  Τι ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Αλέξη Τσίπρα

Είναι διαρκές και ισχυρό το ενδιαφέρον μας για τη διασφάλιση της τήρησης και του σεβασμού του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο με την μακραίωνη και εμβληματική παρουσία του, συνιστά παράγοντα που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Ενδιαφέρον που καταδεικνύεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού και τη συνέχιση της στήριξης εκ μέρους της των σχεδιαζόμενων στο μέλλον έργων συντήρησης του Ναού συνολικά».