Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Το 97% της εκκλησιαστικής περιουσίας δόθηκε στο κράτος (video)

Loading...


Η πρόταση η δική μας έγινε ‘αθόρυβα’, είπε ο Μητροπολίτης 

Η Κύπρος μας έδωσε ένα πολύ καλό παράδειγμα και με εξέπληξε ευχάριστα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος αναφερόμενος στην απόφαση της Εκκλησίας να παραχωρήσει την περιουσία της προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι τα μεγέθη της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Κύπρο είναι διαφορετικά από αυτά της Ελλάδας, διότι εκεί η εκκλησία συμμετέχει σε επενδύσεις, όπως ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εργοστάσια κ.α. ενώ στην Ελλάδα καμία μητρόπολη δεν έχει τέτοια δραστηριότητα.

Ο σεβασμιότατος τόνισε ότι το 97% περίπου της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα έχει παραχωρηθεί στο κράτος. Για το ποσοστό που απομένει έχει ήδη προταθεί να από κοινού διαχείριση με το κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η φιλανθρωπία και να υπάρχει αυστηρός και τακτικός έλεγχος και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης διευκρίνισε ότι η πολιτεία δεν ασχολήθηκε συστηματικά με αυτή την πρόταση, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.

Δείτε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου στην κάμερα του ΘρακηΝΕΤ:

                                   {youtube}G-FaxJc1y9E{/youtube}