Άδωνις Γεωργιάδης: «Άμεσες λύσεις γι’ αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη»

Loading...


Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνομίλησε χθες με την Κατερίνα Χουζούρη στον 89,5 για τις παθογένειες του ιατροφαρμακευτικού συστήματος περίθαλψης και την ανάγκη συνεργασίας με φορείς, όπως η Εκκλησία. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο! Είμαστε όλοι πολύ πιεσμένοι και ο ελληνικός λαός έχει μία παροιμία ταιριαστή γι’ αυτήν την περίπτωση: «η φτώχια φέρνει γκρίνια». Άρα, η χώρα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό γκρίνιας. Δεν λέω αδικαιολόγητα. Δικαιολογημένα
.

Το πρόβλημα είναι ότι ή γκρίνια δε φέρνει λύσεις στα προβλήματα. Τα προβλήματα λύνονται με αποφασιστικότητα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Κυβέρνηση είναι να επιλύσει προβλήματα πάρα πολλών δεκαετιών.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος θα δίνει φάρμακα τα οποία αποσύρουν τα φαρμακεία έξι μήνες πριν από τη λήξη τους. Αυτά τα φάρμακα θα τα παραδίδει στον ΕΟΦ ο οποίος θα τα περνάει μέσα από διαδικασίες του ηλεκτρονικού του ελέγχου για να πιστοποιεί τη δραστικότητα και την ασφάλειά τους και μετά αυτά τα φάρμακα θα παραδίδονται στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στην «Αποστολή» για την παροχή τους στους ανασφάλιστους και απόρους συμπολίτες μας. Σε αυτούς δηλαδή που τα έχουν ανάγκη. Σ’ όσους έχουν βιβλιάρια απορίας, σ’ όσους έχουν στα χέρια τους το βάουτσερ της υγείας, αλλά και σε όσους έχουν αδυναμία να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

Η ιδέα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της χριστιανικής αγάπης στην ουσία της, είναι επίκαιρη και χρήσιμη όσο ποτέ. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που συνεργάζομαι με την Εκκλησία της Ελλάδος γιατί η Εκκλησία στην παράδοσή της έχει αυτήν την πρακτική και απλώς ερχόμαστε εμείς να βοηθήσουμε για να λύσουμε χρόνια προβλήματα».