Πενταπόλεως Ιγνάτιος: Μαύροι αδελφοί μας κάνουν δύο ώρες δρόμο για να προλάβουν τη Θεία Λειτουργία (φωτο)

Loading...


Ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος στους Β΄ Χαιρετισμούς στον Μητροπολιτικό Ναό στην Αλεξανδρούπολη

Το διήμερο 13-14 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε την περιοχή μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ο Σεβ. Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος εδώ 33 έτη ασχολείται με το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική και ιδιαίτερα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υποδέχθηκε τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο του στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο και συζήτησαν για αρκετή ώρα σχετικά με το έργο της ιεραποστολής στην Αφρική. Το πρωί της Παρασκευής ο Σεβ. Πενταπόλεως επισκέφθηκε την Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου» στην Μάκρη και το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός».
Το βράδυ της Παρασκευής 14 Μαρτίου ο Σεβ. Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ανέγνωσε την Β’ Στάση. Στο τέλος της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς π. Ειρηναίος καλωσόρισε επίσημα τον Σεβ. Ιγνάτιο στον Μητροπολιτικό μας Ναό σημειώνοντας πως σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην αφρικανική ήπειρο, στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου εντυπώνεται ολόκληρη η ιεραποστολή.

Ο Σεβ. Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα μίλησε για εικόνα που δίνει το Ευαγγέλιο με τον Χριστό ως καλό Ποιμένα που ενδιαφέρεται για όλα τα πρόβατά του και δεν τα διαχωρίζει «είτε είναι λευκά, είτε μαύρα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ιεραποστολή αλλά και για την ευσέβεια και τον ζήλο που επιδεικνύουν οι μαύροι αδελφοί μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πολλοί από αυτούς κάνουν μιάμιση και δύο ώρες δρόμο με τα πόδια για να πάνε στην πρωινή ακολουθία και μάλιστα ξεκινούν νωρίς, με τα μικρά παιδιά τους για να προλάβουν να βρίσκονται στον Ναό πριν την έναρξη της ακολουθίας. Τελειώνοντας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άνθιμο που του παραχώρησε την άδεια να προεξάρχει στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

alt

altΕτικέτες