Πειραιώς Σεραφείμ: «Ζούμε σε μια εποχή παραλυτικών στην ψυχή και τη συνείδηση» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια κατά την εκκλησιαστική τάξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά, σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 ημέρα μνήμης και τιμής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την παράλυση της ψυχής μας που βιώνουμε καθημερινά, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά και επίκαιρα μηνύματα. «Ζούμε σε μια εποχή παραλυτικών στην ψυχή, την καρδιά, τη συνείδηση και την πραγματικότητα. Μια εποχή πνευματικής υποθερμίας, εκπτώχευσης και εκπόρνευσης του βίου μας». Συνέχισε λέγοντας ότι «Ο άνθρωπος καθημερινά βιώνει το ανικανοποίητο. Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, καθώς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας στην κτιστή πραγματικότητα και θεοποιούμε τις εγκόσμιες δομές και κατασκευές μας», ενώ προέτρεψε «να ενθρονίσουμε στην καρδιά μας τον φιλάνθρωπο Θεό, συνάπτοντας πνευματικό γάμο μαζί Του, γιατί μόνον έτσιθα βιώσουμε το θαύμα».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας τον Θείο Λόγο του στην ιδιαίτερη αυτή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών που τελείται κάθε έτος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα «η χάρις των Αγίων Αποστόλων να μας εμπνεύσει και να μας χαρίσει τη δύναμη ώστε να ξεπεράσουμε όλους τους πειρασμούς».

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών είναι η αρχαιότερη Θεία Λειτουργία (από τον 3ο αιώνα), η οποία περιλαμβάνει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τελείται μόνο μία φορά το χρόνο, την ημέρα μνήμης των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

IMG_8858.JPG
IMG_8860.JPG
IMG_8885.JPG
IMG_8900.JPG
IMG_8902.JPG
IMG_8913.JPG


Ετικέτες