Πειραιώς προς Φανάρι: Αφήστε την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τον Πάπα και πηγαίνετε με τους Ρώσους

Loading...


Την έντονη αντίδρασή του για όσα διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στους Αγίους Τόπους με τη συνάντηση Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου εκφράζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Ο κ. Σεραφείμ ειρωνεύεται την «ευφυή διπλωματία» του Φαναρίου και ζητάει αυτή να επανακτιμήθεί γιατί εκ του αποτελέσματος κρίνοντας έχει κριθεί ατελέσφορη! Αντίθετα ζητάει αξιοποίηση του Ρωσικού παράγοντα από τον οποίο ζητάει να απελευθερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τα νύχια των Τούρκων! 

 Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Στα πλαίσια της «ευφυούς διπλωματίας», που εφαρμόζει το Σεπτόν Κέντρον του Φαναρίου εντάσσεται ασφαλώς και η επετειακή εκδήλωσι στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως διότι όπως προέκυψε από την υπογραφείσα διακήρυξι μετά την πάροδο 50 χρόνων από την «έναρξη της διαδικασίας» και 30 χρόνων από τον περιώνυμο θεολογικό διάλογο μεταξύ της Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής που διεξάγεται από την μεικτή διεθνή επιτροπή, δεν υφίσταται ούτε καν το πρώτο βήμα διά την πραγμάτωση της διακήρυξης ότι «δεν επιδιώκεται ένας θεολογικός ελάχιστος κοινός παρονομαστής για να πλησιάσουμε σε έναν συμβιβασμό αλλά μάλλον η εμβάθυνσι στην κατανόηση της αληθείας που ο Χριστός έχει δώσει στην Εκκλησία Του, μια αλήθεια που δεν θα πάψουμε να κατανοούμε καλύτερα όσο ακολουθούμε τις παροτρύνσεις του Αγ. Πνεύματος» (Παραγρ. 4 Κοινής Διακήρυξης).

Η εμφάνισις μάλιστα του αντικανονικώς κατέχοντος τον Πρεσβυγενή Θρόνο της παλαιάς Ρώμης και του Πατριαρχείου της Δύσεως μετά κουστωδίας ετεροκλήτων Ουνιτών, αποδεικνύει πασίδηλα τα ανωτέρω και κονιορτοποιεί τις όποιες αφελείς προσδοκίες των γνωστών «χρησίμων ηλιθίων», όπως τους αποκαλούν απρεπώς μεν, αλλά αληθώς δε, οι εντολείς των!!!

Η «ευφυής διπλωματία» του Φαναρίου που δεν χωρεί βέβαια στα της πίστεως, δεν κρίνεται ωστόσο εκ των όποιων προθέσεων αλλά εκ του αποτελέσματος, το οποίον είναι εξόχως απογοητευτικόν και ενδεικτικόν της πλήρους αποτυχίας, διότι άλλως το Πάνσεπτον Οικουμενικόν Πατριαρχείον και το διεθνές status θα είχε και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης ανοικτή και τους περιπύστους και παλαιφάτους και πανιέρους Ναούς Του εν Ορθοδόξω λατρευτική λειτουργία θα είχε.

Αντ’ αυτών το βαθύ φασιστικό Τουρκικό κράτος δεν αναγνωρίζει την οικουμενικότητα του Πανσέπτου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ούτε τον διεθνή του πνευματικό χαρακτήρα, έχει κλειδώσει από το 1971 την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μετατρέπει μεθοδικά και με καταχθόνιο πρόγραμμα σε τεμένη του επιβιώσαντος φρικώδους Αρειανισμού-Ισλάμ τα τιμαλφέστατα σεβάσματα της Χριστιανοσύνης, όπως οι περίπυστοι Ναοί της του Θεού Σοφίας Τραπεζούντος και Νικαίας και το τρομερότερον απεργάζεται την μετατροπή σε τζαμί του μεγαλειωδεστέρου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της χριστιανοσύνης, της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, του καυχήματος της Ορθοδοξίας, αλλά και της ιστορικής Ιεράς Μονής Στουδίου.

Επομένως η «ευφυής διπλωματία» του Σεπτού Κέντρου, που απευθύνεται στην Ευρωπαική Ένωση, στην μεγάλη υπερατλαντική χώρα των Η.Π.Α., στον Αρχηγό του κράτους του Βατικανού, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των λεγομένων Εκκλησιών (διάβαζε αιρέσεων) ταπεινώς νομίζομεν ότι θα έπρεπε να επανεκτιμηθεί, διότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται αλυσιτελής και ατελέσφορος. Εάν αντί αυτής της εξόχως αποτυχημένης προσεγγίσεως των ζητημάτων, επιδιώκετο η αξιοποίησις του Ρωσικού παράγοντος παρά τον όποιο ασφαλώς απαράδεκτο εθνοφυλετισμόν Του και η ενεργοποίησις παγκοσμίως του Ορθοδόξου πνευματικού δυναμισμού και η συστράτευσις χωρίς ενδοκοσμικές μεθοδεύσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις όλων των Ορθοδόξων δυνάμεων, φρονούμεν ευλόγως ότι το Πάνσεπτον Οικουμενικόν Πατριαρχείον θα επετύγχανε των προσδοκιών Του και θα εξεπλήρωνε ουσιωδώς τον υπό του Θεού ταχθέντα προορισμόν Του ως άλλωστε στην πρώτη χιλιετία συνέβη διά των αγίων Οικουμενικών Συνόδων.
Μόνον η παρουσία στον Βόσπορο Ρωσικών πολεμικών πλοίων θα εξηνάγκαζε την υπερφίαλη ισλαμοκεντρική Τουρκία να απελευθερώση το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο εκ των γαμψών ονύχων της διιστορικώς συνεχιζομένης Τουρκικής θηριωδίας. Εάν το οικτρό λάθος της Τσαρικής Ρωσίας που δεν κατέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον γνωστό Ρωσοτουρκικό πόλεμο και δεν απελευθέρωσε την Βασιλίδα των πόλεων, δεν θεραπευθεί σήμερον με την τουλάχιστον απελευθέρωση του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, η όποια «ευφυής» διπλωματία και εκζήτηση βοηθείας από τους διαχρονικούς εχθρούς της αληθείας Παπικούς και Προτεστάντες, Σιωνιστές και διεθνιστές θα αποβαίνει εσαεί αλυσιτελείς και ατελέσφορες.

Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι άσπονδοι φίλοι του Σεπτού Κέντρου, Πρόεδρος των ΗΠΑ, Αρχηγός του Βατικανού, Καγκελάριος Μέρκελ, Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής και άλλοι ομοιδεάται και ομόφρονες δεν έχουν την δύναμη με ένα και μόνο τηλεφώνημα στο θρασύδειλο Τουρκικό κράτος να επιβάλλουν τα αυτονόητα και τα ποδοπατούμενα από την Άγκυρα ανθρώπινα δικαιώματα. Επομένως χρειάζεται αμέσως αλλαγή πλεύσεως και επανεκτίμησις και επανατοποθέτησις των πραγμάτων, όπως οι Θεοφόροι Πατέρες μας παρέδωσαν και όπως ο αποκαλυφθείς Θεός διά των Αγίων Του εντέλλεται.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ Ετικέτες