Πασχαλινό μήνυμα Ταλίννης Στέφανου: Να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί που υπάρχουν μεταξύ και εντός των Εκκλησιών μας

Loading...


«Να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί που υπάρχουν μεταξύ και εντός των Εκκλησιών μας, για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί μία μαρτυρία Ζωής » αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ποιμαντορική Πασχαλινή Εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Ταλλίνης & πάσης Εσθονίας Στέφανος

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:  

Χριστός Ανέστη!

Αυτή η σωτήριος νύχτα… Πόσο γεμάτη από χαρά είναι η νύχτα που εορτάζουμε την εορτή των εορτών, την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Είναι μια διαφορετική νύχτα από τις άλλες, που τις περισσότερες φορές δεν αγκαλιάζουν τον κόσμο γύρω μας! Η πνευματική τύφλωση των ανθρώπων και τα πάθη που οδηγούν σε πολέμους, ασυμφωνίες, τρόμο και δυστυχία, είναι τα στοιχεία αυτά που συνθέτουν τη σκοτεινή νύχτα του κόσμου.

Αλλά το σκοτάδι δεν μπορεί να εξουδετερώσει το φως το οποίο έχει έρθει στον κόσμο. Η Ζωή που, εν δόξη, έχει αναστηθεί εκ του τάφου δεν μπορεί να ξεπεραστεί από τα βασίλεια και τις δυνάμεις του κακού. Αθέατη στα μάτια των πολλών, η σκοτεινή νύχτα του αιώνος τούτου, έχει ήδη μετατραπεί σε νύχτα της σωτηρίας μας.

Ωστόσο, είναι καθήκον μας να αφήσουμε «το φως να λάμψη έμπροσθεν των ανθρώπων», ξεκινώντας την προσπάθεια αυτή από τον εαυτό μας. Είναι δυνατόν, με την δύναμη του Αναστάντος Χριστού, να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί που υπάρχουν μεταξύ και εντός των Εκκλησιών μας, για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί μία μαρτυρία Ζωής, η οποία, σαφώς, είναι ισχυρότερη από το θάνατο και το σκοτάδι. Προετοιμαζόμενοι για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος, η προσπάθεια αυτή θεωρείται τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ακόμη υπάρχει η ανάγκη των διαρκών και εντατικών προσπαθειών μας στο να κάνουμε οτιδήποτε θα είναι πραγματική ευλογία, τόσο για εμάς, όσο και για τον κόσμο, ο οποίος διψά για μία αυθεντική πνευματική ζωή. 

Επιτρέψατέ μου να συγχαρώ όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους λαικούς των κατά τόπους Αγίων μας Εκκλησιών με την ευκαιρία της λαμπρής εορτής του Πάσχα, ευχόμενος καλή υγιεία και ανανέωση των δυνάμεών μας εν Χριστώ Αναστάντι.

Υμέτερος εν τη αγάπη και αγαλλιάσει της Αναστάσεως,

Εν Ταλλίνη, Άγιον Πάσχα 2015Ετικέτες