Πασχαλινό μήνυμα Γόρτυνος Ιερεμία: Κάθε Κυριακή εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε Πάσχα

Loading...


«Κάθε Κυριακή εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε Πάσχα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μήνυμά του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Αδελφοί μου χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο,τι και να συμβεί στον κόσμο, τα άνω να γίνουν κάτω και τα κάτω άνω, ο χάρτης της Ευρώπης και αν αλλάξει, τίποτε, μα τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει να ακούγεται το μήνυμα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, της Ανάστασης του Χριστού το μήνυμα! Κάποτε ένας μεγάλος άθεος, αρνητής της ανάστασης του Χριστού, έχοντας εξουσία στα χέρια του, κάλεσε τον χριστιανικό λαό της χώρας του και για μία ολόκληρη ώρα έλεγε και όλο έλεγε μωρολογίες και φληναφήματα, ότι τάχα δεν αναστήθηκε ο Χριστός. Μα όταν τελείωσε η ομιλία, ένα γεροντάκι σήκωσε το χέρι του και ζήτησε να πεί δυό λέξεις. «Μόνο δυό λέξεις», είπε στον ομιλητή, «θα πω». Ανέβηκε στο βήμα και είπε δυνατά: «Χριστός ανέστη»! Καί όλος ο λαός από κάτω φώναξε βροντερά: «Αληθώς ανέστη»!!! Πάει, σωριάστηκε η ομιλία του ανόητου αθέου.
Με την ανάστασή Του ο Χριστός, αδελφοί μου, όπως το είπε και ο Ίδιος στους μαθητές Του, «του δόθηκε πάσα εξουσία στον ουρανό και την γη» (Ματθ. 28,18). Είχε βέβαια εξουσία και από πρώτα ο Χριστός, σαν δημιουργός και ποιητής του κόσμου. Αλλά αυτή η εξουσία ήταν αναγκαστική σε πολλούς. Τώρα όμως με την ανάστασή Του έχει ο Χριστός εξουσία επί πάντων ως λυτρωτής. Καί όλοι, όχι πλέον αναγκαστικά, αλλά προαιρετικά και ελεύθερα γίνονται υπήκοοι σ᾽ Αυτόν και του λέγουν με ευγνωμοσύνη: «Λυτρωτά, ο Θεός ευλογητός ει»! Αλλά, από ποιόν «δόθηκε» η εξουσία αυτή στον αναστάντα Χριστό μας; Τού δόθηκε από το ίδιο το λυτρωτικό έργο που έκανε για μας. Από την σάρκωσή Του, την σταύρωσή Του, μα ιδιαίτερα από την ανάστασή Του, που γιορτάζουμε σήμερα. Αλλά όχι μόνο σήμερα την Κυριακή του Πάσχα γιορτάζουμε την ανάσταση του Χριστού, αλλά και κάθε Κυριακή εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε Πάσχα και στην Εκκλησία μας λοιπόν υμνούμε αδιάκοπα την ανάσταση του Χριστού.  

Χριστιανοί μου, η ανάσταση του Χριστού δηλώνει πρώτα ότι ο Χριστός μας είναι Ζων Θεός, αλλά, σαν Ζων Θεός Αυτός δίδει και σε μας ζωή, σε μας που Τον πιστεύουμε και τον αγαπάμε. Έτσι, δεν βουλιάζουμε από τα προβλήματά μας και τις δυσκολίες μας, έστω και αν είναι πολλές και μεγάλες· αλλά προχωράμε θαρρετά στην ζωή, γιατί ατενίζουμε την εικόνα του αναστημένου Ιησού Χριστού μας και παίρνουμε δύναμη και γινόμαστε και εμείς αναστημένοι και νικητές. Αρκεί μόνο να πιστεύουμε ορθά σ᾽ Αυτόν, να προσευχόμαστε σ᾽ Αυτόν και να τηρούμε το άγιο θέλημά Του.

Σας χαιρετίζω, αγαπητοί μου, γεμάτος από θρησκευτικό και πατριωτικό ενθουσιασμό, όλους τους Γορτυνίους και Μεγαλοπολίτες αδελφούς μου χριστιανούς, και τους εγγύς και τους μακράν ευρισκομένους, σας χαιρετίζω, λέγω, με το αναστάσιμο μήνυμα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ευχόμενος εγκαρδίως να έλθουν στην δοξασμένη επαρχία μας και στην ευλογημένη μας γλυκειά πατρίδα Ελλάδα, μα και σε όλο τον κόσμο, πλούσια τα αγαθά του αναστημένου Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ΑΜΗΝ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Χρόνια σας πολλά!

Με πολλές ευχές
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας Ετικέτες