Ξουλίδου: Δεν ψηφίζω την τροπολογία για το τέμενος

Loading...


Η βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου θα καταψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα.

Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας της κ.Ξουλίδου στην Βουλή, που αναφέρεται στο θέμα:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η χθεσινή τροπολογία που υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά στον επανακαθορισμό της συνολικής επιφάνειας του ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού, όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3,ν. 3512/2006) η κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, κατατέθηκε σ΄ένα νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για την Παιδεία, οι οποίες μάλιστα έχουν το χαραχτήρα του κατεπείγοντος. Πραγματικά μιλάμε για μια τροπολογία η οποία, αφενός δεν σχετίζεται με το παρόν Σ/Ν, αφετέρου είναι άκαιρη εφόσον η ίδια δεν υποστηρίζει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα θέμα πολύπλευρο και πολυεπίπεδο καθώς ενέχει διάφορες συνιστώσες εκπαιδευτικής, οικονομικής αλλά και εθνικής σημασίας. Με ερώτησή μου την 1.8.2013 με Α.Π. 434 σχετικά με τη χρηματοδότηση ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, είχα θέσει την έντονη αντίρρηση και διαφωνία μου στο θέμα στον τότε Υπουργό Παιδείας, από τον οποίο ουδέποτε πήρα απάντηση και στον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος απάντησε ότι το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Επανήλθα επί του θέματος με επόμενη σχετική ερώτηση (με Α.Π. 4189) στις 25.11.2013 υπογραμμίζοντας ότι το άρθρο 3 του Ν.3512/2006 που ορίζει ότι «η ανέγερση του Τεμένους θα γίνει με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε έκταση που θα παραχωρηθεί στο Δημόσιο» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 106 παρ.6 του Συντάγματος που ορίζει ότι Νόμος μπορεί να ορίσει συμμετοχή στη δαπάνη Δημοσίου αυτών που ωφελούνται από την εκτέλεση έργων κοινής ωφελείας ή γενικότερης σημασίας για την γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Επίσης το άρθρο 17 παρ. 6 του Συντάγματος αναφέρει ότι νόμος μπορεί να επιτρέψει απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου ευρύτερων ζωνών όταν πρόκειται να εκτελεστούν έργα κοινής ωφελείας ή γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας. Θέλετε λοιπόν να μας πείτε ότι το συγκεκριμένο έργο, Κύριοι Υπουργοί, είναι κοινής ωφέλειας ή για την γενικότερη ανάπτυξη της χώρας;

Θέλετε να μας πείτε ότι η χρηματοδότηση του Τεμένους με 946.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο δικαιολογείται ως έργο κοινής ωφελείας για τη χώρα και μάλιστα σ΄ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία όπου εκκρεμούν χιλιάδες αδιόρθωτα προβλήματα από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι σε μία τόσο κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τους Έλληνες μία τροπολογία που “ξεπαγώνει” και δίνει το πράσινο φως στην κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους είναι τουλάχιστον άκαιρη, ενώ δείχνει αδυναμία ιεράρχησης των πραγματικών αναγκών και προβλημάτων του Έλληνα Πολίτη, την στιγμή μάλιστα που η χρηματοδότηση μιας τέτοιας ενέργειας από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι τουλάχιστον προκλητική. Ας σκεφτούμε πρώτα και ας μεριμνήσουμε για τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας, όπως είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σχολεία με ελλειπείς υλικοτεχνικές υποδομές, σχολεία που συγχωνεύτηκαν, χωρίς πετρέλαιο, μαθητές που δεν μπορούν να διαβάσουν από την πείνα, κατάργηση μέρους της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και τόσα άλλα που θα μπορούσα να απαριθμήσω και είναι της παρούσης. Άλλωστε να σημειώσω ότι στη χώρα μας, όπου επιτρέπεται η ανεξιθρησκεία, λειτουργούν λατρευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να τελούν τις λατρευτικές τους συνήθειες.

Η τροπολογία αυτή είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη και θα είναι ακόμη πιο απαράδεκτη αν η σημερινή Κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια επισφραγίσει το «δωράκι» του κ. Σαμαρά στους μεγαλοεργολάβους της χώρας, Μπόμπολα, Περιστέρη, Κόκκαλη και Ιωάννου.

Ως ΑΝΕΞΑΡΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε να αποσυρθεί η εν λόγω προκλητική τροπολογία καθώς αν δεν αποσυρθεί θα την καταψηφίσω».Ετικέτες