Νέα έκκληση για ειρήνη από την ουκρανική Εκκλησία: Σταματήστε! Μην διαλυθεί η Ουκρανία!

Loading...


Τη νύχτα της 18ης προς 19η Φεβρουαρίου ενώ συνεχίζονταν στο κέντρο του Κιέβου οι αιματηρές συγκρούσεις, η υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δημοσίευσε το ακόλουθο σχόλιο του Μητροπολίτη Boryspil και Brovars’ke Αντώνιου , διευθυντή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο κ. Αντώνιος δήλωσε :
«Από την αρχή της πολιτικής κρίσης και καθ ‘όλη τη διάρκεια της αντιπαράθεσης η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει επανειλημμένα κάνει έκκληση για τον τερματισμό της βίας και την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Δυστυχώς, η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούστηκε. Στις 18 Φεβρουαρίου στους δρόμους του Κιέβου άρχισαν εκ νέου βίαιες αντιπαράθεσεις και αιματοχυσία. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ξανά και ξανά καταδικάζουμε έντονα την αιματοχυσία και στέλνουμε μήνυμα: να σταματήσει! Αμέσως να σταματήσει η βία και να αποκατασταθεί ο διάλογος!

Η χώρα μας είναι για τρίτο μήνα στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής. Τώρα όλες οι αρχές και η αντιπολίτευση, και ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ενώπιον του Θεού για τις ενέργειές του. Η απειλή του εμφυλίου πολέμου και η οικονομική κατάρρευση στην Ουκρανία γίνεται, δυστυχώς, όλο και πιο πιθανή.

Ενθαρρύνουμε τα μέρη των συγκρούσεων: Αδελφοί και αδελφές! Μην διαλυθεί η Ουκρανία!

Καλούμε όλους να προσευχηθούν και να φωνάξουν στον Κύριο να μας φωτίσει και να δείξει το δρόμο της συμφιλίωσης ».Ετικέτες