Μαρωνείας Παντελεήμων: Δεν υπάρχει ζωή χωρίς αγώνες, χωρίς θυσίες, δεν υπάρχει πρόοδος και ανάπτυξη

Loading...


«Ο Χριστός, ο μέγας διδάσκαλος και παιδαγωγός, φίλος και αδελφός των νέων, μας δίδαξε με τη ζωή και την Ανάστασή Του, ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς αγώνες», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την ένραξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Αγαπητά μου παιδιά,
Αγαπητοί Καθηγητές,
Αγαπητοί Γονείς ,

Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-15 ευλογεί η Αγία μας Εκκλησία και αγιάζει τον καθένα σας ξεχωριστά, τους διδασκάλους και καθηγητές, τους σχολικούς σας χώρους, αλλά και αυτό το ίδιο το εκπαιδευτικό γεγονός και τις προσπάθειές σας.

Ο Χριστός, ο μέγας διδάσκαλος και παιδαγωγός, φίλος και αδελφός των νέων, μας δίδαξε με τη ζωή και την Ανάστασή Του, ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς αγώνες, χωρίς θυσίες, δεν υπάρχει πρόοδος και ανάπτυξη χωρίς να νοηματοδοτείται από την αλήθεια και την αγάπη. Σ’ αυτόν τον αγώνα σας καλώ, για τη γνώση και την αρετή.

Έχοντας δε, ως εχέγγυα ασφαλή, τις αρετές της φυλής μας, καλείσθε ξεκινώντας το νέο έτος να αγωνισθείτε και να εργασθείτε με φιλοτιμία, με συνέπεια και με ευθύνη.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγιεία, δύναμη και τη βοήθεια του Θεού για μια καρποφόρο σχολική χρονιά.

Ευχές πολλές απευθύνω στους γονείς σας, που φιλότιμα μοχθούν για να σας σπουδάσουν και στους ικανούς και άξιους δασκάλους και καθηγητές σας, οι οποίοι αναλώνονται καθημερινά προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Με πατρικές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΕτικέτες