Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Η εποχή είναι δύσκολη, ευθύνη μας να προσευχόμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζει να περνά η πατρίδα μας αναφέρθηκε από άμβωνος σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρα στην Τούμπα και κατά τη διάρκεια τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του π.Νικολάου Στόκα.

Ο κ.Ανθιμος στη σύντομο κήρυγμά του και δίνοντας πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο είπε μεταξύ άλλων: «Η εποχή μας είναι δύσκολη, τόσο για την κοινωνία όσο και για τον καθένα ξεχωριστά. Πιστεύουμε πως ο Θεός δε θα αφήσει να υπάρχουν αποτελέσματα και συνέπειες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Είναι ευθύνη μας να προσευχόμαστε προς τον Θεό και για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν.

Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν 11.000 στην πατρίδα μας. Πάρα πολύς κόσμος που εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Παλιότερα ένας πρωθυπουργός είχε πει πως η Θεσσαλονίκη θα φτάσει τα 3 εκ.κατοίκους με τον ερχομό ανθρώπων από άλλες χώρες και του είπα, ‘εμείς, κ.πρωθυπουργέ, που θα πάμε;’.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρίσκεται κανείς στην Εκκλησία. Έξω, κυκλοφορεί η αμαρτία. Προσέχετε τις ψυχές σας, τους εαυτούς σας, τα παιδιά σας».

Δείτε το βίντεο από την Λειτουργία, το κήρυγμα και τη Χειροτονία…Ετικέτες