Λάβρος ο Άνθιμος κατά του υπουργείου Παιδείας-Τι είπε για το μεταναστευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (40 Εκκλησιών) προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Στο κήρυγμά του ο Μητροολίτης σχολίασε τα πολιτικά τεκτιανόμενα λέγοντας πως : «Το χθεσινοβραδυνό τελικό αποτέλεσμα δίνει ελπίδες πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σωστά στο χώρο των κρατών της Ευρώπης»

Σχολιάζοντας το θέμα με τα κύματα των προσφύγων που εισρέουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σχολίασε πως «δεν κάνουμε καμία διάκριση, τα πάντα είναι όμοια, αλλά το βάρος πίπτει κυρίως στα νησιά μας, όπως η Κως που έφτασε σε κατάσταση μη υποφερτή» και συμπλήρωσε «αυτή η ατμόσφαιρα και αυτό το πνεύμα σε περίοδο εορτής είναι περίεργο και αντιφατικό γιατί εμείς οι Έλληνες γιορτάζουμε αυτήν την μέρα με χαρά». 

Είπε επίσης πως με αυτά που συνέβησαν μεταμεσονύχτια στη Βουλή όλοι μιλούσαν για αργία τον 15Αυγουστο κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τον Μητροπολίτη πως είναι εντυπωμένη η σημασία της ημέρας ακόμη και σε αυτούς που δεν πιστεύουν. Στάθηκε στο θέμα της Παιδείας και τόνισε πως κάποιοι «επιχειρούν να τινάξουν στον αέρα το περιεχόμενο της διαδασκαλίας των παιδιών μας στα σχολεία τάχα για να εξισωθούν οι μαθητές για τη διαδασκαλία των Θρησκευτικών». «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την παράδοσή μας να χαθεί σε αυτό το ανακάτωμα των λαών που επιθυμούν μερικοί και προσπαθούν να το επισημοποιήσουν μέσω του υπουργείου Παιδείας, που τουλάχιστον οι δύο από αυτούς είναι γνωστοί πως πιστεύουν σε μια ιδεολογία που δεν έχει σχέση με το Θεό» συμπλήρωσε. 

Ζήτησε επίσης καθένας μας να προσεύχεται για την ενότητα του Ελληνισμού 

Δείτε ολόκληρο το κήρυγμα από 2.20.00

 Ετικέτες