Ποιοι είναι πίσω από τα επεισόδια κατά της Διακοινοβουλευτικής της Ορθοδοξίας στην Γεωργία;

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


 ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Οργανωμένα επεισόδια κατά της ξέσπασαν χθες το βράδυ στην Γεωργία, όπου γινόταν η ετήσια Διάσκεψή της.

Του Γιώργου  Θεοχάρη

Κάποιοι δεν θέλουν την Ορθοδοξία πολιτικά ενωμένη και κάνουν τα πάντα για να σπέρνουν τις διχόνοιες μεταξύ των Ορθοδόξων λαών.

Είναι οι γνωστοί άγνωστοι, αυτοί που οργάνωσαν τις πορτοκαλί επαναστάσεις στο Μεϊντάν στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, αυτοί που έχουν γίνει αιτία να αδειάσει η Μέση Ανατολή από τους χριστιανούς της, αυτοί που παλεύουν να ξεριζώσουν τις Ορθόδοξες αρχές και παραδόσεις από την Ευρώπη.

Ασφαλώς 10.000 διαδηλωτές δεν μαζεύονται με ένα σφύριγμα.

Είναι γνωστό η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας για την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία, ωστόσο ασφαλώς η ομιλία ενός Ρώσου βουλευτή – μέλους της Διακοινοβουλευτικής (ΔΣΟ), στο πλαίσιο ενός θεσμού που ενώνει τον Ορθόδοξο κόσμο και έχει αναμφισβήτητα θετικό ρόλο μέχρι τώρα, που αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, και φυσικά και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν είναι η αιτία για να εκδηλωθεί.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή πέριξ του κοινοβουλίου της Γεωργίας χθες το βράδυ, όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ.

Η ένταση δημιουργήθηκε με αφορμή την παρουσία και ομιλία του Ρώσου βουλευτή Σεργκέι Γκαβρίλοφ στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, στο πλαίσιο της ετήσιας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής δεν προερχόταν καν από το κόμμα του Βλαδιμήρ Πούτιν, εναντίον του οποίου συνήθως στρέφεται η οργή των Γεωργιανών!

Η καθοδηγούμενη «οργή» των 10.000 διαδηλωτών κορυφώθηκε, όταν ο Γκαβρίλοφ, πρόεδρος της ΔΣΟ αυτήν την περίοδο, μίλησε στους βουλευτές στα ρωσικά, από την έδρα του Προέδρου του κοινοβουλίου της Γεωργίας. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την παραίτηση του Προέδρου του Κοινοβουλίου και του Υπουργού Εσωτερικών, αγνοώντας φυσικά ότι τα ρωσικά, όπως και τα ελληνικά, είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της ΔΣΟ.

Ο Ρώσος βουλευτής σώθηκε με παρέμβαση και των Ελλήνων βουλευτών και διοργανωτών, οι οποίοι κατάφεραν να τον καλύψουν και να τον φυγαδεύσουν.

Από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν 39 αστυνομικοί και 30 διαδηλωτές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Γεωργίας Μαμούκα Μπαχτάτζε.

Τα επεισόδια αυτά δεν εκφράζουν την Γεωργία, που είναι μία Ορθόδοξη χώρα, φημισμένη για την φιλοξενία της, αλλά εξυπηρετούν την σκοπιμότητα αυτών που θέλουν τον Ορθόδοξο κόσμο διαιρεμένο και αδύνατο.tilegrafima.gr