Ο Υδρας Εφραίμ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Εχω καθαρή τη συνείδησή μου»

Γιώργος Νταλιάρης
Loading...


Το μάθημα των Θρησκευτικών έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ ακόμη και στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχουν προκληθεί αντιδράσεις. Κεντρικό πρόσωπο ο Μητροπολίτης Υδρας Εφραίμ, η εισήγηση του οποίου σφράγισε την προ ημερών έκτακτη Ιεραρχία.

Ο Σεβασμιώτατος έχει δεχθεί πλήθος θετικών αλλά και επικριτικών σχολίων. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ απαντά για πρώτη φορά και τονίζει πως έπραξε αυτό το οποίο έπρεπε βάση της απόφασης της Ιεραρχίας αλλά και ό,τι του πρόσταζε η συνείδησή του.

Στα χέρια του έχουν φτάσει προσωπικές επιστολές Ιεραρχών ακόμη και εκτός της Ελλάδος που τον συγχαίρουν για τα όσα είπε στη έκτακτης συνεδρίαση της Ιεραρχίας, αλλά και επιστολές από Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που του ασκούν κριτική.

Ο Μητροπολίτης Εφραίμ σχολίασε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τις τελευταίες εξελίξεις και χαρακτηριστικά σημείωσε: «Οι τρεις Ιεράρχες της επιτροπής εφαρμόσαμε την απόφαση της Ιεραρχίας της 9ης Μαρτίου. Εχω καθαρή τη συνείδησή μου. Αυτό και μόνο ως απάντηση σε όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες…».

Διαβάστε εδώ:  Θρησκευτικά: Αλήθειες και ψέματα

Απαντώντας σε εκείνους, εντός και εκτός της Εκκλησίας για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο Σεβασμιώτατος με ξεκάθαρο τρόπο λέει: «Να δούμε την εποχή μας. Να παρακολουθούμε τι συμβαίνει σήμερα. Ορισμένοι κοιτούν πίσω». Σημείωσε μάλιστα τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η Εκκλησία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας και να έχει επαφές ώστε τόσο την προσεχή σχολική χρονιά όσο και τη μεθεπόμενη να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.