Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι.Μ.Κονιδάρης για την προφυλάκιιση Εφραίμ

Loading...


Ο καθηγητής  της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι.Μ.Κονιδάρης  ερωτηθείς απο το agioritikovima.gr για την απόφαση της προφυλάκισης  του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγ.Όρους, μεταξύ άλλων, την χαρακτήρισε άδικη και αδικαιολόγητη.
΄΄θεωρώ ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα χωρίς να αποδεικνύεται ότι συντρέχει κάποιος από τους λόγους για τους οποίους  επιτρέπεται η προφυλάκιση κατηγορημένου, πολλώ δε μάλλον ο λόγος που επικαλείται το συγκεκριμένο βούλευμα, δηλ της υποψίας για την προετοιμασία νέων παράνομων κακουργηματικών πράξεων.
Την εντύπωση της άδικης και αδικαιολόγητης αυτής αποφάσεως επιτείνει το γεγονός ότι ελήφθη παραμονές της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης και αφορά θρησκευτικό λειτουργό , και μάλιστα Καθηγούμενου, μιας από τις παλαίφατες μονές της ορθοδοξίας , μιας από τις μονές του Αγιωνύμου όρους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα  μας. ΄΄ υπογράμμισε.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr