Γερόντισσα Μαγδαληνή: «Δίνουμε μεγάλο αγώνα για την αναστήλωση της Μονής μας» (video)

Loading...


της Στέλλας Μεϊμάρη

Η Ηγουμένη Μαγδαληνή της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης Κορινθίας ανοίγει την καρδιά της στο «Αγιορείτικο Βήμα».

«Οι 6 μοναχές που είμαστε εδώ, δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα για την αναστήλωση της Μονής, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το 2000 από τη μεγάλη φωτιά και σώθηκε θαυματουργικά μόνο ο ναός«.

Όπως περιγράφει η Γερόντισσα στο «Αγιορείτικο Βήμα», τα πράγματα είναι αρκετα δύσκολα και ο αγώνας δυσχερής και αδιάκοπος για να ξαναγίνει η Μονή όπως παλιά.

«Τώρα να φανταστείτε μένουμε στο μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα και προσπαθούμε μέσω κάποιων ευρωπαικών προγραμμάτων από το ΈΣΠΑ, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης, να ξαναφτιάξουμε τη Μονή μας, το σπίτι μας», μας λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα από το DVD «Ανέτειλεν ο ήλιος», παραγωγής της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης Κορινθίας.

Η Αδελφότητα αφιερώνει την παρούσα ταινία στον Πνευματικό και Γέροντά της, π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, πρωτοπρεσβύτερο, εφημέριο του Ι.Ν. Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου, Παραλίας Πατρών.

{youtube}vPe3Xeg3-RQ{/youtube}

{youtube}SSnbGrReZZc{/youtube}