Έκτακτη Ιεραρχία για ουκρανικό; – Σε αναμονή για διάλογο με κυβέρνηση

Loading...


Με το ακανθώδες θέμα του διαλόγου με την Πολιτεία ασχολείται επισταμένως η Εκκλησία της Ελλάδος, τη στιγμή που η Ορθοδοξία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή με τις εξελίξεις στο ουκρανικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και Ιεράρχες συζητούν το ζήτημα, συνομιλούν τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με το Πατριαρχείο Μόσχας, αλλά η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει λάβει επίσημη θέση. Οπως αποφασίστηκε στην Ιερά Σύνοδο, δύο επιτροπές θα αναλάβουν να γνωμοδοτήσουν επί του θέματος. Μάλιστα, πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν, ενώ ίσως γίνει και κοινή σύσκεψη. Ακολούθως, αυτή η γνωμοδότηση θα δοθεί στην Ιερά Σύνοδο που με τη σειρά θα παραπέμψει το θέμα στην Ιεραρχία.

Το ζητούμενο είναι επίσης αν θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ίσως για μετά το Πάσχα, ή αν θα πάει το θέμα στην τακτική του Οκτωβρίου.

Οσον αφορά το διάλογο της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, Ιεράρχης που είναι άριστος γνώστης του θέματος επισήμανε πως: “Μετά την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία την προηγούμενη εβδομάδα περιμένουμε την κίνηση της κυβέρνησης αναφορικά με το διάλογο”.

Η Εκκλησία επιμένει πως το μισθολογικό καθεστώς δεν πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει διάλογος μόνο για τα υπόλοιπα θέματα, κάτι για το οποίο διαφωνεί το υπουργείο Παιδείας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr