Ο Γολγοθάς της μάνας με τα έξι ανήλικα παιδιά-Βοηθήστε (Διαδώστε το)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Ο 13χρονος Γιώργος και τα αδέλφια του, Σταυρούλα, Μαρία,Ασπασία, Νικολέτα και Παναγιώτης που ζούνε μαζί με την 47χρονη μητέρα τους σε ένα ένα χαμόσπιτο στη Λάρισα βαδίζουν ένα απίστευτο γολγοθά,όχι μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και τις 365 μέρες τον χρόνο!

Τα άλλα δυο ενήλικα αδέλφια τους, ο Δημήτρης και ο Χρήστος, ζουν μόνοι τους.

Πολλές φορές η πολυμελής οικογένεια μένει και χωρίς φάγητο.Η μάνα άπορη, ο πατέρας εγκατέλειψε τα τέκνα του και έχει παντρευτεί άλλη γυναίκα . »Μέχρι τώρα με βοηθάει μόνο ο κόσμος, δόξα τω Θεώ αν δεν υπήρχαν κι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξερα  τι θα έκανα΄΄, εξηγεί η κ. Χρυσούλα Ροκά στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄.
Ταυτόχρονα εκφράζει και την πικρία της επειδή » η μητρόπολη Λαρίσης δεν δίνει καθόλου σισσύτιο στα παιδιά, δεν νομίζω ότι θα ζημιώσουμε την μητρόπολη από κάποιες μερίδες φαγητού, ας έδιναν στα δυο παιδιά μου΄΄, λέει συγκλονισμένη.
» Ευτυχώς που νηστεύουμε αλλιώς θα πεινάγαμε σήμερα », συμπληρώνει.
Το οικονομικό αδιέξοδο της πολύτεκνης οικογένειας την οδηγεί να εγκαταλείψει το σπίτι στη Λάρισα που πληρώνει ενοίκιο 300 ευρώ το μήνα και να καταφύγει στο χωριό.
»Στο πατρικό σπίτι μου στο χωριό, στην Τσαριτσάνη της Λάρισας είναι  σε  κακή κατάσταση, παίρνει νερό από τη σκεπή και πέφτουν οι σοβάδες από παντού είναι επικίνδυνο να βάλω τα παδιά εκεί΄΄, διευκρινίζει.
Αμεσα πρέπει να επιδιορθωθούν τα προβλήματα , όπως λέει,
Ζήτησε την εκτίμηση από έναν ειδικό και τις είπε 11 χιλ ευρώ. »Εμείς δεν έχουμε να φάμε και για αυτό φεύγουμε και πάμε στο χωριό, που να βρούμε ….
Κάνω έκκληση να βρεθεί κάποιος τεχνίτης να μας πάρει λιγότερα», σημειώνει με συγκίνηση.

Αναρωτιέται κανείς:Μία γυναίκα που έφερε στον κόσμο 8 Ελληνόπουλα  πως φτάνει το κράτος να  αδιαφορεί παντελώς. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς που πέρυσι, τηλεφώνησε στο »Αγιορείτικο Βήμα», ο σύμβουλος του, κ. Παπασταύρου και της υποσχέθηκε δουλειά. Κατ΄εντολή του πρωθυπουργού απαιτήθηκε από τις τοπικές αρχές, Δήμο, Περιφέρεια, Εκκλησία να συμβάλουν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.Χωρίς όμως να γίνει τίποτε.
Λυπούμαστε για τον απίστευτο εμπαιγμό πολιτείας και τοπικής εκκλησίας εις βάρος μιας ανήμπορης μάνας…

»Είμαι 47 χρονών, ζητάνε μέχρι 45 και με βιογραφικό.Έκανα ταπετσαρίες στα σαλόνια , δούλευα από το 1992 μέχρι το 2008. αλλά σήμερα δεν υπάρχει δουλειά», δηλώνει.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οκταμελή οικογένεια μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 6976-383346 (κ. Χρυσούλα Ροκά).

Aρ.Λογαριασμού: IBAN GR 400110341 00000 341341 33817
Εθνική Τράπεζα

Στις παρακάτω φωτορεπορτάζ του »Αγιορείτικου Βήματος» φαίνεται ξεκάθαρα η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας-που θα μετακομίσει – στο χωριό Τσαριτσάνη της Λάρισας:Ετικέτες