Αρχ. Κρήτης Ειρηναίος: Ευλογία για την Κρήτη πως τρεις Αρχιερείς της υπέγραψαν την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Στο πλαίσιο εφ΄όλης της ύλης συνέντευξής του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σχολίασε και την απόφαση αγιοκατατάξεως του Γέροντα Παϊσιου, την οποία και ο ίδιος υπέγραψε ως μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Διαβάστε τι είπε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: 

Δόξα τω Θεώ, η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παισίου αποτελεί πλέον γεγονός από τη 13η Ιανουαρίου 2015, με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η καθυστέρηση της αγιοκατάταξης αυτής δεν οφείλεται σε αδιαφορία, απροθυμία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αλλά εις τον τρόπον πορείας και λειτουργίας της, την ανάγκη να πιστοποιηθεί διά της Κανονικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο εμπεριστατωμένος φάκελλος, ώστε να διενεργηθούν τα εκκλησιαστικώς προβλεπόμενα.
Η Σύνοδός μας εκφράζει το αιώνιον ήθος και τον τρόπον λειτουργίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, γι’ αυτό και η Αγιοκατάταξη του Αγίου Παισίου έγινε όταν ήλθε η ώρα της, τις ημέρες αυτές.
Μάλιστα, θεωρώ ιδιαίτερη ευλογία για την Εκκλησία της Κρήτης, ότι, τρεις Αρχιερείς, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο γράφων, αξιωθήκαμε να υπογράψωμε την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της Αγιοκατατάξεως.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος μελετά και αντιμετωπίζει όλα τα θέματα της Εκκλησίας μας, των Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά τον κόσμον, τα οποία μικρά και μεγάλα είναι σημαντικά, σπουδαία και πολύτιμα.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αγκαλιάζει όλον τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους και όλα τα προβλήματα των με στόχο και σκοπό πάντοτε να πορεύονται οι άνθρωποι όλου του κόσμου ενωμένοι και αγαπημένοι.Ετικέτες