Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή δέντρο των εορτών;

Loading...


Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ Lincoln Chafee για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «Χριστούγεννα» για να περιγράψει το αειθαλές δέντρο που διακοσμήθηκε για την εορτή της 25ης Δεκεμβρίου.

«Κύριε κυβερνήτη, πως θα ονομάσετε ένα πράσινο, μυτερό, τραχύ δέντρο που θα διακοσμηθεί το Δεκέμβριο; Όλοι εκτός από τον κυβερνήτη ξέρουν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», είπε ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της χριστιανικής νομικής εταιρίας Liberty Counsel.
Αρχικά, το γραφείο του κυβερνήτη είχε ακυρώσει την καθιερωμένη ετήσια τελετή φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου μετά την αντιπαράθεση του περασμένου έτους, όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η γιορτή λέγεται «Χριστούγεννα»κατά τη διάρκεια της τελετής φωτισμού του δέντρου. Μόλις 24 ώρες αργότερα, η ετήσια εκδήλωση επαναπρογραμματίστηκε.

«Η μετονομασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Holiday tree(«δέντρο εορτών») είναι εκδήλωση αμόκ της πολιτικής ορθότητας», δήλωσε ο Staver. «Μια Menorah (επτάφωτη λυχνία) συνδέεται με την γιορτή Hanukkah. Το όνομά του δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ο Αη Βασίλης και το έλκηθρό του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα. Το όνομά του και εκείνων των ταράνδων δεν θα πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας ξέρει ότι ένα αειθαλές δέντρο στολισμένο με στολίδια και φώτα, τον Δεκέμβριο, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μόνος λόγος για να αλλάξει το όνομα οφείλεται σε χονδροειδή άγνοια και μισαλλοδοξία», δήλωσε ο Staver.

Από την πλευρά του κυβερνήτη, η εκπρόσωπός του Christine Hunsinger, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης πιστεύει ότι η λέξη «γιορτές» είναι πιο περιεκτική. «Γι ‘αυτούς τους υποστηρικτές της “ένταξης”, η Hanukkah είναι in, η Kwanzaa είναι in, ο Άγιος Βασίλης είναι in , αλλά τα Χριστούγεννα είναι out», είπε ο Staver. «Ένα φωτισμένο «εορταστικό» δέντρο δεν είναι πιο «περιεκτικό», είναι διχαστικό και υποκριτικό.»

Η Liberty Counsel ξεκίνησε 10η ετήσια εκδήλωσή της «Χριστουγεννιάτικης Εκστρατείας Φίλος ή εχθρός» νωρίτερα αυτό το μήνα για την εκπαίδευση και, εάν είναι απαραίτητο, την νομική αντιπαράθεση ώστε να βεβαιωθεί ότι οι θρησκευτικές απόψεις δεν λογοκρίνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.tilegrafima.gr