Βρετανία: «Θλίψη» Κάμερον για την απόρριψη της χειροτόνησης γυναικών επισκόπων

Loading...


«Πολύ θλιμμένος» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά την απόρριψη από την Αγγλικανική Εκκλησία της πρότασης για χειροτόνηση γυναικών επισκόπων, πρόσθεσε ωστόσο ότι το κοινοβούλιο πρέπει να «σέβεται τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους».

Χθες, 324 μέλη της Συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της ψηφοφορίας, 122 ψήφοι εναντίον ήταν αρκετές για να εμποδίσουν την έγκριση της πρότασης.

«Είμαι πολύ θλιμμένος για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας. Και είμαι ιδιαίτερα θλιμμένος για τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι, Ρόουαν Ουίλιαμς, γιατί ξέρω ότι τη θεωρούσε μια πολύ σημαντική εκστρατεία στην οποία ήθελε να πετύχει στο τέλος της εξαιρετικής θητείας του», είπε ο Κάμερον.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είναι η Εκκλησία της Αγγλίας μία μοντέρνα Εκκλησία σε επαφή με την κοινωνία, όπως είναι σήμερα, και αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που έπρεπε να κάνει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι είπε ότι η Εκκλησία «έχασε κάποια από την αξιοπιστία της» λόγω της απόφασης.

Νωρίτερα, είχε πει ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι η Εκκλησία «εθελοτυφλεί» σε σχέση με τις σύγχρονες τάσεις. «Για να το πω πολύ ωμά, έχουμε πολλές εξηγήσεις να δώσουμε… φαίνεται σαν να εθελοτυφλούμε σε σχέση με κάποιες από τις τάσεις και προτεραιότητες της ευρύτερης κοινωνίας».