Τουρκία τώρα: Απίστευτη πρόκληση – Θέλει τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


: Για νέες προκλήσεις από την Άγκυρα, που ετοιμάζεται να διεκδικήσει εικόνες και κειμήλια της , κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και κατέγραψαν κειμήλια και εικόνες της Παναγίας Σουμελά τα οποία στάλθηκαν στο εξωτερικό κυρίως μετά την ανταλλαγή πληθυσμών.

Μάλιστα, την πρόθεση της Άγκυρας επιβεβαιώνει στην εφημερίδα και ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Νουρί Ερσόι, λέγοντας ότι η Τουρκία ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερσόι με επιστολή του δήλωσε στο τουρκικό κοινοβούλιο πως η Παναγία Σουμελά «είναι ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην Ανατολία» και πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τα αντικείμενα που έχουν καταγραφεί τα οποία ισχυρίζονται ότι «εκλάπησαν» ή στάλθηκαν στο εξωτερικό παράνομα μετά την ανταλλαγή πληθυσμών.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας: «Το υπουργείο διεκδικεί την περιουσία της Σουμελά».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr