Τι συζήτησε το ρωσικό Συμβούλιο Συνεργασίας Θρησκευτικών Σωματείων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας με Θρησκευτικά Σωματεία παρά τον Πρόεδρο της υπό την προεδρία του προσωπάρχη του Αρχηγού Κράτους κ. Α. Βαϊνό πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2017 στο Κρεμλίνο.

Την εκπροσωπούσαν ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και ο κ. Β. Λεγκοΐντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για Σχέσεις Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιακών οργάνων της εξουσίας και θρησκευτικών σωματείων συνεζήτησαν ειδικότερα θέματα κοινωνικού έργου και φιλανθρωπίας των θρησκευτικών κοινοτήτων..

Στην αγόρευσή του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας αναφέρθηκε στη λειτουργία της Επιτροπής Διεθνούς Συνεργασίας του Συμβουλίου για τη Συνεργασία με Θρησκευτικά Σωματεία παρά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ομάδας Εργασίας για τη Συνεργασία με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στο θρησκευτικό τομέα. Επίσης ο Ιεράρχης έφιξε το θέμα επανεντάξεως της θεολογίας στο ακαδημαϊκό-εκπαιδευτικό χώρο της Ρωσίας και προωθήσεως της θεολογικής μορφώσεως στη χώρα.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρά Θυρανοίξια ρωσικού Ναού στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το Συμβούλιο για τη Συνεργασία με Σωματεία είναι ένα όργανο συμβουλευτικού χαρκατήρος με αρμοδιότητα την προεξέταση θεμάτων και την προετοιμασία προτάσεων για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες αφορούν στις επαφές του Προέδρου με και την αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου της κοινωνίας.

Το Συμβούλιο εξασφαλίζει τις επαφές του Προέδρου με θρησκευτικά σωματεία και προωθεί την κοινωνική αρμονία, την αμοιβαία κατανόηση, την ανεκτικότητα στα θέματα της ελευθερίας συνειδήσεως και του θρησκεύειν.