Θάνατος Τσάβες: Συλληπητήρια από Πούτιν, όχι όμως κι από Ομπάμα

Loading...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τον αντιπρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας Νίκολας Μαντούρο και όλο τον λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του αρχηγού της Δημοκρατίας Ούγκο Τσάβες, τον οποίο θωρούσε εξαιρετικό ηγέτη, αρχηγό και στενό φίλο της Ρωσίας.
«Ήταν ένας εξαιρετικός και δυνατός άνθρωπος, ο οποίος κοίταζε στο μέλλον και που πάντα έθετε τον υψηλότερο πήχη για τον εαυτό του», – δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Τσάβες.
Έχουν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας και οι ηγέτες των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Στο Εκουαδόρ και την Κούβα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πάντως απέφυγε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, εξαιτίας των κατηγοριών που εκφράστηκαν από τον αντιπρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαντούρο ότι η Ουάσιγκτον είχε υποβάλει τον Τσάβες σε ραδιενέργεια για να προσβληθεί από καρκίνο.
Ο Ομπάμα σε ειδική του δήλωση, χωρίς να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την αποκατάσταση εποικοδομητικών σχέσεων με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και ότι η Βενεζουέλα μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, βασισμένη πάνω στις δημοκρατικές αρχές, την κυριαρχία του Νόμου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.