Θανατική καταδίκη για διαφθορά σε Κινέζο υπουργό

Loading...


Μεσαίωνας!!!
Στην Κίνα καταδίκασαν Υπουργό της κυβέρνησης σε θανατική ποινή με αναστολή, που είθισται να μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη, γιατί τόλμησε να βάλει το… χέρι στο μέλι. Κατηγορήθηκε για διαφθορά και δωροδοκία. 

Επιβλήθηκε θανατική ποινή στον πρώην υπουργό Σιδηροδρόμων για την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροληψίας. Πρόκειται για τον Liu Zhijun στον οποίο απαγγέλθηκε «θανατική ποινή με διετή αναστολή» που στην Κίνα συνήθως αντιστοιχεί σε ισόβια κάθειρξη. Αναλυτές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του προέδρου Xi Jinping για πάταξη της διαφθοράς.
Ο Liu απολύθηκε από το υπουργείο σιδηροδρόμων τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Λίγο αργότερα εκδιώχθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Εναντίον του απαγγέλθηκαν για πρώτη φορά κατηγορίες τον Απρίλιο. Η δίκη του ξεκίνησε αρχές Ιουνίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο Liu, ενώ ήταν υπουργός, βοήθησε 11 άτομα είτε να πάρουν προαγωγή είτε να κερδίσουν συμβόλαια την περίοδο 1986 – 2011, αποκομίζοντας ο ίδιος οφέλη 10,53 εκατ. δολ.

Οι δε επικεφαλής κρατικών εταιρειών καρατομούνται όταν δεν αποφέρουν αυτά που πρέπει και κάνουν λάθος επιχειρηματικές κινήσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Cosco. 

alt