Θα τους σταυρώσουν για μία ληστεία

Loading...


Σε θανατική ποινή θα καταδικαστούν επτά άντρες επειδή συμμετείχαν σε μία ληστεία κοσμηματοπωλείου

Το περιστατικό συνέβη στη Σαουδική Αραβία, και ενώ η απόφαση της εκτέλεσης είχε κανονιστεί για το πρωί της Τετάρτης, αλλά η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να την αναβάλει, λόγω της κοινωνικής κατακραυγής που έχει ξεσπάσει, όχι μόνο εντός των συνόρων της χώρας, αλλά και εκτός.
Ο «αρχηγός» των ληστών, ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε την, ίσως, σκληρότερη θανατική ποινή, αφού θα πρέπει να μείνει σταυρωμένος για τρεις ημέρες! Οι άλλοι έξι, θα έβρισκαν φρικτό θάνατο, αφού θα τους οδηγήσουν στην πυρά.

Ο ένας από αυτούς, έκανε έκκληση μέσα από τη φυλακή, για βοήθεια, ενώ παράλληλα δηλώνει πως δεν είναι ένοχος, και πως δεν έχει όπλα στο σπίτι του για να μπορέσει να πραγματοποιήσει ληστεία. Επίσης, καταγγέλλει, πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, και πως μέσω των βασανιστηρίων, αναγκάστηκε να ομολογήσει για ένα έγκλημα το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν διέπραξε.

Μια ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει ενεργοποιηθεί για την αθώωση των εφτά αντρών, ή έστω, την αλλαγή της καταδίκης τους, καθώς παραπέμπει σε πολύ μακρινές και «σκοτεινές» εποχές της ανθρωπότητας. Το γεγονός, που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για να διεξαχθεί ξανά η δίκη τους, είναι, πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να έχουν δικηγόρους για την υπερασπιστική τους γραμμή!