Συγκίνηση Πούτιν στην κηδεία του μέντορά του

Loading...


Το τελευταίο αντίο στον «μέντορα της νιότης του, στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή»  είπε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρευρέθηκε στην κηδεία του προπονητή του τζούντο Ανατόλι Σολομόνοβιτς Ράχλιν, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ανατόλι Ράχλιν απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 75 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Και ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα πως νιώθει ως «δεύτερος πατέρας» του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ράχλιν. «Είμαι βαθιά θλιμμένος… Είναι μια μεγάλη απώλεια, μια αναντικατάστατη απώλεια για όλους μας», έγραψε στο τηλεγράφημά του προς τους οικείους του προπονητή, όπως  δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου την Τετάρτη.

Εμφανώς συγκινημένος και με το κεφάλι σκυμμμένο, ο Πρόεδρος Πούτιν άφησε λίγα λουλούδια στον τάφο του προπονητή του και συνομίλησε για λίγο με την σύζυγο του τεθνεώτος και την οικογένειά του.
«Θα μπορούσε να ανεγερθεί ένα μνημείο για τον δάσκαλο στην Αγία Πετρούπολη» δήλωσε στο  RIA Novosti, συνεργάτης του Πούτιν αλλά και επίσης μαθητής του Ράχλιν. «Είναι κάτι που το σκεφτόμαστε ήδη, για να απαθανατίσουμε τη μνήμη του.. Ισως ένα μνημειο» δήλωσε επίσης συγκινημένος ο ομοσπονδιακός βουλευτής Βασίλι Σεστάκοφ, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του Ράχλιν, είχε κάποτε μονομαχήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ανατόλι Ράχλιν ήταν προπονητής του Πούτιν για 15 χρόνια, από όταν ο μέλλων συνταγματάρχης της KGB και αργότερα ηγέτης της Ρωσίας ήταν 13 ετών.  Η σχέση τους ήταν τόσο στενή, ώστε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Vanity Fair, ο Πρόεδρος Πούτιν τον είχε καλέσει προσωπικά σε δείπνο στο Κρεμλίνο, αμέσως μετά την ορκωμοσία του. Στην 50χρονη καριέρα του ο Ράχλιν είχε εκπαιδεύσει δεκάδες ηγετικές φυσιογνωμίες της ρωσικής ελίτ. Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος Πούτιν του είχε απονείμει το παράσημο του Τάγματος της Τιμής για όσα είχε προσφέρει στον αθλητισμό.