Στην Αθήνα σήμερα ο σκληρός καθολικός επίτροπος Υγείας της ΕΕ Τόνιο Μποργκ

Loading...


Ο επίτροπος Τόνιο Μποργκ, αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών, θα επισκεφθεί, για πρώτη φορά, την Αθήνα στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.Ο κ. Μποργκ, ο οποίος έχει δεχθεί τις επικρίσεις επιστημόνων και οργανώσεων για τις συντηρητικές του απόψεις, θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης για θέματα της αρμοδιότητάς του. 

Ο Τόνιο Μποργκ, τέως υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μάλτας, είναι καθολικός και τάσσεται κατά των αμβλώσεων, της ομοφυλοφιλίας και των διαζυγίων Είχε μάλιστα προσπαθήσει να ενσωματώσει στο σύνταγμα της χώρας την απαγόρευση των αμβλώσεων ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.
Όπως έγραψε το περιοδικό New Scientist, o Μποργκ στηρίζε στη Μάλτα το νομοσχέδιο για την «προστασία των εμβρύων», το οποίο, σχεδίαζε να απαγορεύσει τις έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα, καθώς και τις δωρεές σπέρματος και ωαρίων, και θα ανάγκαζε τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική να ζητούν πρώτα την έγκριση ειδικής επιτροπής.
Σήμερα ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο στο ΕΚΕΠΙ, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στο υπουργείο.
Στη συνέχεια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.Το πρόγραμμα επίσκεψης του επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα συζητηθούν θέματα Προστασίας του Καταναλωτή.
Είναι η πρώτη επίσκεψη του επιτρόπου στην Ελλάδα από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του (Νοέμβριος 2012) ως Μέλος της Επιτροπής Μπαρόζο II (2010-2014).tilegrafima.gr