Σουδάν: Συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου με 15 νεκρούς

Loading...


Στους 15 έφτασαν οι νεκροί ύστερα από τη συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου κοντά στο Χαρτούμ.

Ο απολογισμός των νεκρών (όλοι μέλη του σουδανικού στρατού) ανέβηκε από 13 σε 15 έπειτα από το θάνατο δύο θυμάτων που υπέκυψαν στα τραύματά τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σαουάρμι Χάλεντ Σάαντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Suna.
Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό μιας σειράς φονικών περιστατικών που πλήττουν τη σουδανική πολεμική αεροπορία από τις αρχές του 2011. Ο εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει προηγουμένως πως έξι μέλη πληρώματος και άλλα 16 μέλη των ενόπλων δυνάμεων επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Μια ομάδα ερευνητών του στρατού μετέβη στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου και αναμένεται να παραδώσει «σύντομα» τα συμπεράσματά της σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, ένα Αντόνοφ, είχε προορισμό την περιοχή του Νταρφούρ, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό από το Χαρτούμ στο Ελ-Φασέρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βόρειου Νταρφούρ.

«Ο πιλότος ενημέρωσε το αεροπλάνο για ένα πρόβλημα σε μία από τις μηχανές» πριν από την πτώση του αεροσκάφους δυτικά της πόλης Τζέμπελ Αούλια, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά του Χαρτούμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαουάρμι Χάλεντ Σάαντ.

Η Τζέμπελ Αούλια βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, ένα ελικόπτερο απομάκρυνε τα θύματα από τον τόπο του δυστυχήματος, που αποκλείστηκε από το στρατό.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι αρκετά συχνά στο Σουδάν, κυρίως λόγω της μεγάλης «ηλικίας» των αεροσκαφών.